Meteoritfertőzés
Jó másfél évtizedig hittük, nem lehet extrémebb „hozzáadott érték” egy vodkában, mint amivel a 2000-es évek második felében egy német italforgalmazó marketingelt: palackozás előtt egy-két kiválasztott modell testén csorgatták végig az italt. Már nem hisszük!

Vodka nem evilági összetevőkkel
A cikk a Trade magazin 2024/10. lapszámában olvasható.
Vodkát szinte mindenből lehet csinálni: gabonából és burgonyából, szőlőből és olajbogyóból, de még hagymából vagy szalonnából is. Na és kőből, tenné hozzá a kőlevest feltaláló magyar népmesehős!
Ez utóbbi „ötletet” használják fel a francia Shooting Star (hullócsillag) vodka gyártói, csak persze ezek a kövek – ahogy az ital neve is ígéri – egy meteoritból származnak: a belőlük kinyert ásványi anyagokkal „dúsítják” a párlatot. A nem evilági összetevő aztán a termék árát is alaposan megdobja: a vodkát az ultraprémium kategóriába sorolják (jelentsen ez esetünkben akármit is). //
Kapcsolódó cikkeink
Nem mindennapi kampánnyal rukkolt elő a Nicolaus vodka márka
Megvannak az első alkalommal megrendezett Nicolaus VodkAward 2024-es év nyertesei.…
Tovább olvasom >A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Az ökológiai gazdálkodás az agrár-fenntarthatóság kulcsa és vezető modellje
Budapesten találkoztak az ökológiai gazdálkodás nemzetközi és hazai szakemberei a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >