Meteoritfertőzés
Jó másfél évtizedig hittük, nem lehet extrémebb „hozzáadott érték” egy vodkában, mint amivel a 2000-es évek második felében egy német italforgalmazó marketingelt: palackozás előtt egy-két kiválasztott modell testén csorgatták végig az italt. Már nem hisszük!
A cikk a Trade magazin 2024/10. lapszámában olvasható.
Vodkát szinte mindenből lehet csinálni: gabonából és burgonyából, szőlőből és olajbogyóból, de még hagymából vagy szalonnából is. Na és kőből, tenné hozzá a kőlevest feltaláló magyar népmesehős!
Ez utóbbi „ötletet” használják fel a francia Shooting Star (hullócsillag) vodka gyártói, csak persze ezek a kövek – ahogy az ital neve is ígéri – egy meteoritból származnak: a belőlük kinyert ásványi anyagokkal „dúsítják” a párlatot. A nem evilági összetevő aztán a termék árát is alaposan megdobja: a vodkát az ultraprémium kategóriába sorolják (jelentsen ez esetünkben akármit is). //
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Az ökológiai gazdálkodás az agrár-fenntarthatóság kulcsa és vezető modellje
Budapesten találkoztak az ökológiai gazdálkodás nemzetközi és hazai szakemberei a…
Tovább olvasom >Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvan az itthoni vendéglátóipari költés lélektani határa
Többek között ez is kiderül abból a reprezentatív kutatásból, amely…
Tovább olvasom >Eventrend – megvan az itthoni vendéglátóipari költés lélektani határa – kutatás és elemzés
Többek között ez is kiderül abból a reprezentatív kutatásból, amely…
Tovább olvasom >Franciaországot 100 millió külföldi turista kereste fel tavaly
Franciaország 100 millió külföldi látogatót fogadott 2024-ben, a párizsi olimpiai…
Tovább olvasom >