Mesterséges intelligenciával méri a Pepsi termékei édességét
A Pepsi legújabb „The Sweetest” névre keresztelt kampányában egy mesterséges intelligencia (AI) alapú rendszert hív segítségül ahhoz, hogy meghatározza két új, cukormentes üdítőjének édességét – adta hírül a Grocery Gazette.
A Pepsi állítása szerint az AI modellt, képfelismerést és adatelemzést alkalmazó forradalmi technológia képes az italok, de igazából bármely termék édességét számszerűsíteni, nem csupán fizikai tényezők – például szín, vizuális lágyság vagy általános ízérzet – alapján, hanem átvitt értelemben, tehát az általuk kiváltott kellemes érzéseket figyelembe véve is.
Az új technológia debütálása egy nagyszabású kampánnyal párosul, amely videós, digitális és kültéri hirdetéseken keresztül népszerűsíti az új ízeket – a Strawberries ‘N’ Creamet és a Cream Sodát – az Egyesült Királyságban. Emellett április 17–20. között London központjában egy számos érzékre ható, interaktív kiállítás, a „Sweet Room” is várja az érdeklődőket, ahol több is megtudható az új üdítőkről és magáról a kampányról.
Kapcsolódó cikkeink
Az Egyesült Államok kormánya betilt több szintetikus élelmiszerszínezéket
Az Egyesült Államok kormánya betilt több, széles körben használt szintetikus…
Tovább olvasom >Automatizálással gyorsítja az élelmiszer-házhozszállítást Szingapúrban a Foodpanda
Teljes mértékben automatizálja szingapúri „dark store” raktárait a Foodpanda annak…
Tovább olvasom >Megújuló energiával készített alkoholmentes sört a Carlsberg Svédországban
Carlsberg Sweden legújabb terméke az „Electric Beer”, egy limitált szériás,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható növekedés: a globális hullámkarton piac 206 milliárd dollár fölé emelkedhet 2032-ig
Áttörés előtt áll a csomagolóipar: a hullámkarton globális piaca 2032-re…
Tovább olvasom >Egyelőre nem engedjük át a takarítást a robotoknak
Az ár-érték arány a legfontosabb szempont a magyarok körében amikor…
Tovább olvasom >Megújítja prémium programját a Kifli.hu
A Kifli.hu anyavállalata, a cseh Rohlik Group bemutatta az Xtra-t,…
Tovább olvasom >