Mesterséges intelligenciával küzd a brit Co-op 40 millió fontnyi vesztesége ellen
A brit Co-op szupermarketlánc mesterséges intelligenciát (AI) alkalmaz a tolvajok és fegyvereket rejtegető elkövetők azonosítására, miután a lopásokból származó veszteségének összege az év első felében 19%-kal, 39,5 millió fontra nőtt.
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.
A jelenleg tesztelés alatt álló új technológia képes felismerni a személyzet ellen tervezett fizikai támadásokat, és azonnal értesítést küld a Mitie létesítménygazdálkodó által üzemeltetett központi megfigyelőrendszernek.
A Co-op idén eddig 18 millió fontot költött munkavállalói védelmére, többek között testkamerák felszerelésére és a pénztárfülkék megerősítésére. Az AI-technológiát a kereskedő 14 üzletében telepítette.
A Co-op szerint tavaly 44%-kal nőtt a bolti lopások, erőszakos cselekmények száma, átlagosan napi 1000 incidens történt, ami a gyakorlatban azt jelenti, minden nap megtámadják négy munkatársát, és további 116-ot súlyosan bántalmaznak.
A Co-op vezérigazgatója üdvözölte, hogy a kormány szigorítja a törvényt, és egyben sürgette az új jogszabály hatályba léptetését. //
Kapcsolódó cikkeink
Mesterséges intelligenciával gyorsítja a pénztárakat a Colruyt
Valamennyi kasszájánál bevezeti a belga Colruyt „easy check-out” nevű rendszerét,…
Tovább olvasom >AI és SEO: Forradalmi változás küszöbén állnak a kkv-k
A legfrissebb, 2025-ös Previsible AI Traffic Report szerint öt hónap…
Tovább olvasom >On The Go mikroboltot nyitott a brit Co-op
Az Egyesült Királyságban működő Co-op új „On The Go” mikrobolt-formátummal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az OKSZ értékelése az élelmiszer inflációról
„Az élelmiszerek vártnál nagyobb (éttermi árak nélkül is 4,6 százalékos)…
Tovább olvasom >K&H Elemzői kommentár: A vártnál rosszabbul alakult az infláció
Bár a piac arra számított, hogy júliusban a 4 százalék…
Tovább olvasom >A FAO élelmiszerár-indexe enyhén emelkedett júliusban
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >