”Mentőtáskával” küzd az élelmiszerpazarlás ellen a német Lidl
Évente több mint 11 millió tonna landol a kukában csak Németországban, aminek 7 százaléka a kiskereskedelmi egységekhez köthető. A németországi Lidl most egy új szolgáltatás segítségével igyekszik csökkenteni ezt a számot, aminek a neve: mentőtáska.
Egy ún. mentőtáska 3 euróba kerül, és 5 kiló olyan zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, ami valamilyen oknál fogva elmarad a korábban elvárt tökéletestől. Van, amelyiknek csak a csomagolása sérült, de elfordulhat az is, hogy a külleme hibás, horpadást vagy törést mutat itt-ott, esetleg már kevésbé friss, ezért normál áron nem volna annyira kelendő.
„Ezzel az újítással szeretnénk a vásárlóinkkal karöltve tenni azért, hogy kevesebb élelmiszer kössön ki a kukákban. A zöldség és a gyümölcs különösen romlandó, a mentőtáskákkal azonban a vásárlóink lényegesen olcsóbb árut vihetnek haza, mielőtt azok megromlanának. Mindenki jól jár, de legfőképp a bolygónk”
– fogalmaz Christian Härtnage, a Lidl Németország ügyvezető igazgatója.
A mentőtáska jövő héttől minden németországi Lidl-üzletben elérhető lesz.
Kapcsolódó cikkeink
Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Black Friday akciók a legnagyobb hazai láncoknál: Lidl, Tesco, Spar és még sokan mások
A Black Friday láz 2024-ben sem hagyja hidegen a vásárlókat…
Tovább olvasom >Ma kezdődik a World Science Forum Budapesten
Ma kezdődik Budapesten a World Science Forum (WSF – Tudomány…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >