Melegségre vágynak!
A gasztronómia egyik szomorú törvénye, hogy a meleg étel kihűl, a hideg ital pedig felmelegszik vendégtér-hőmérsékleten. Egy tányér langyos leves, egy hideg hússzelet elronthatja az étkezés örömét. Keresik hát a gyártók és a vendéglátósok a megoldásokat – ideálist eddig még nem találtak. Az iowai Roccia Bollente cég gránitból készülő, Dining Stones nevű terméke sem oldja meg tökéletesen a problémát, de a vállalkozás iparszerűen képes valami olyat előállítani, amit kreatív (és tegyük hozzá: igényes) szakácsok eddig csak barkácsolni próbálhattak.
A pontos méretre vágott, több színben választható kőlapokat fafoglalattal együtt árulják, ezen teszi a pincér a tányért a vendég elé. A gránit 15 perc alatt melegszik fel a 180 fokos sütőben, és 45 perc alatt hűl le 105 °C-ra. Ha mélyhűtőbe rakják, sokáig tartja a hideget – azaz nemcsak a melegen tálalt étel hőmérsékletét őrzi sokáig, de ugyanúgy a salátát vagy gyümölcstálat, esetleg az italos kancsót is képes hidegen tartani. És minthogy a tányérok sem egyformák, ezt az eszközt is 15 és 23 centis méretben árusítják.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >