Megválasztották az öt legjobb magyar borászt
Megválasztották az öt legjobb magyar borászt. Jelenleg a szavazás második fordulója zajlik, amelynek eredményeként április 29-én fog kiderülni, hogy az alábbi öt döntős közül ki lesz a 16. Borászok Borásza.
A Borászok Borásza elismerés a Kárpát-medence legjobb borászait díjazza. Egyedisége és hitelessége abban rejlik, hogy maguk a díjra jelölt borászok választják meg a legjobbat évről-évre. A Borászok Borászát gondozó Vinum Praemium Alapítvány emellett kifejezett célként tűzte ki a jövő biztosítását a fiatal borászok támogatása révén (Jövő Borásza Ösztöndíj), a magyar borkultúra ápolását és az azért tevékenykedő civil teljesítmények díjazását is.
A Borászok Borásza idei szavazási mechanizmusa a március 4-én a Magyar Tudományos Akadémián megtartott Kóstoló Körrel vette kezdetét. A hagyományokat követve ekkor gyűlt össze ugyanis az ötven legjobb magyar borász, akiket az elmúlt évek győztesei jelöltek a Borászok Borásza díjra. Ez az esemény nem csupán egy történelmi környezetben megtartott, rendkívül magas színvonalú és jó hangulatú kóstoló volt, hanem egyúttal itt adták le az ötvenek az elsőkörös szavazataikat. Most ért tehát a legizgalmasabb szakaszba az idei választás, hamarosan megtudjuk, hogy ki lesz a 16. Borászok Borásza!
Kapcsolódó cikkeink
Átadták a Borászok Borásza elismeréseket
Átadták a Borászok Borásza díj elismeréseit pénteken Budapesten, az idén…
Tovább olvasom >Áts Károly tokaj-hegyaljai borászt választották idén a Borászok borászának
Áts Károlyt, a tokaj-hegyaljai Áts Családi Pincészet tulajdonosát választotta meg…
Tovább olvasom >Borászok borásza díj: célegyenesben a verseny
Célegyenesbe ért a Borászok borásza verseny: június 26-án derül ki,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >