Megújuló gasztronómiai koncepció a Danubius Hotelsnél

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2025. 03. 07. 08:59

Papdi László a Danubius Hotels F&B igazgatója az elmúlt egy évben számos innovatív megoldást és új termékkínálatot vezetett be a Danubius Hotels szállodáiban. A szakember most bemutatta a szállodalánc megújult reggelijét és a háttérben húzódó gasztronómiai koncepciót.

Papdi László a megújult reggelivel

 A korábban Michelin ajánlást is szerző séf, Papdi László több mint 20 éves tapasztalattal érkezett tavaly februárban a Danubius Hotelshez. Új irányt szabott a szállodalánc gasztronómiájának, bevezette a minőségi gluténmentes termékeket a szállodák kínálatába.

A szakember célja ma is az éttermi szolgáltatások minőségi fejlesztése. A legnagyobb kihívást az ország különböző pontjain található szállodák eltérő szolgáltatási palettájának megújítása jelenti, hogy azok olyan kínálatot nyújtsanak, amivel önálló márkaként is sikeresek lehetnek a piacon, ugyanakkor optimalizálják a láncszintű gondolkodásból adódó hatékonyságot.

– A megújult sztenderdek lehetővé teszik, hogy hogy minden szállodában egységes elvek és minőségi szempontok szerint történjen a vendégek kiszolgálása. Az új gasztronómiai irányok mellett sikerült fenntarthatóbbá is tennünk a működésünket – fogalmazott Papdi László.

 

A Danubius Hotels vendégei is úgy gondolják, hogy a reggeli kiemelten fontos a napi aktivitásokhoz és a jó közérzethez is hozzájárul. Ennek szellemében a szállodalánc 2025 márciusától átalakítja reggeli kínálatát. A kitűnő pékáru, a minőségi, magyarországi üzemben készült vaj, a tudatosan étkezőknek szánt termékek, a narancslé és a kávé minősége adja a gerincét a megújult reggelinek.

A cég 2024 őszén kutatást végzett budapesti szállodáiba érkező külföldi vendégei körében. Kiderült, hogy a legfontosabb étkezésnek a reggelit tartják, ezért kiemelt figyelmet fordítanak a szállodai kínálatra. Az értékelt termékcsoportok közül vendégeink a minőségi pékáru, a kávé és a reggeli narancslé mellett a helyi ízeket, alapanyagokat tartották a legfontosabbnak. Papdi László fejlesztései, a gasztronómiai kínálatunk kibővítése, harmonizálnak a kutatásunkban megtudottakkal. – mondta el Fabriczki Petra, a Danubius Hotels kommunikációs igazgatója. – Vendégeink elvárásait olyan élményelemekkel tudjuk fokozni, amik segítik a tudatos választásaikat és nem kell kompromisszumot kötniük például a mentesség kapcsán sem. Vendégélmény fókuszú filozófiánk feltételezi a minőségi pékárut, a kitűnő kávét és a helyi termékeket.

Papdi László és csapata elsőként, reagálva a vendégigények változására, a lánc szállodáiba bevezette a gluténmentes pékáru választékot. Minőségi, hazai manufaktúra, a Serfőző Gluten Free Bakery gluténmentes termékeit választották a szállodák reggeli és rendezvénykínálatába. Serfőző Márti alapító tulajdonos tíz éve van jelen a piacon gluténmentes termékeivel, melyek közül többféle -édes és sós változatban is- a Danubius Hotels minden szállodájában elérhetőek.

Serfőző Márti, a Serfőző Gluten Free Bakery alapító tulajdonosa

László az elmúlt év egyik legjelentősebb fejlesztésnek a Danubius Hotels szállodai éttermeiben, kávéházaiban vendégeket csalogató süteménykínálat kialakítását tartja. A kreatív tervezés és a megvalósítás Rezneki Zoltán, a Danubius Hotels központi cukrászatának vezetőjének munkáját dicséri.

“Hosszú termékfejlesztés előzte meg a munkát, 14 új sütemény került a vitrinbe, laktózmentes és egyéb allergénmentes választékban. A lánc vendégei így bármelyik szállodánkban is járnak, kérhetik kedvenc süteményüket.” – teszi hozzá a szakember.

14 új sütemény került a kínálatba

A Danubius Hotels kiemelt törekvése, hogy fenntarthatóvá tegye működését, ennek egyik stratégiai területe az éttermi részleg. “Környezettudatos gondolkodás egyik fő fókusza az étel- és alapanyagpazarlás lehetőségének minimálisra csökkentése. A reggeli átalakítása is ebben a szemlelétben folyt. A digitális  fejlesztések is mind azt segítik elő, hogy tudatosan tervezhessük a mennyiségeket. A helyi beszállítók termékei pedig alacsony szinten tartják a termékek ökológiai lábnyomát.” – mondja el Papdi László.

Kapcsolódó cikkeink