Megugrottak az ételárak az Európai Parlament menzáján
Hivatalos panaszt nyújtottak be az Európai Parlamenthez Brüsszelben az ott dolgozók, miután drágulást tapasztaltak az ottani menza áraiban – írja a Politico nyomán a hvg.hu. Az áremelkedés néhol 25 százalékos, de ez euróban (forintban) azt jelenti, hogy míg korábban egy adag leves nyolcvan eurócentbe került (kb. 250 forint), most egy euró lett (320 forint).
Az áremelkedés oka kettős. Most már áfát is kell fizetni, amit korábban nem kellett, illetve augusztustól új üzemeltetője van az étkezdének.
Egy lengyel dolgozó kiemelte, nemcsak a leves drágult, hanem a salátabár és a kávé is.
Az EP szóvivője a lapnak azt mondta, ők jelezték a képviselők és munkatársaik felé az áfával kapcsolatos változásokat, és azt is, hogy 2018 decemberében új pályázatot írnak ki az üzemeltetésre. A dolgozók nem így látják, szerintük nem hirdette ki előre senki, hogy az új szállítókkal magasabb árak is járnak.
Ha ez nem lenne elég – összehasonlításul az EP áraival –, 100 gramm saláta az Európai Bizottság épületében 82 cent (kb. 260 forint), míg az EP-nél 1,3 euró (410 forint).
(Politico, Azonnali, hvg.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Fulfilment szolgáltatást vezet be Európában az AliExpress
Új logisztikai szolgáltatást indít Európában az AliExpress Local+ néven, amely…
Tovább olvasom >Brüsszel eljárást indított Magyarország ellen az árréskorlátozások miatt
Két kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarország ellen az Európai Bizottság,…
Tovább olvasom >Májusban lassult az éves infláció az euróövezetben és az EU-ban
Az euróövezetben és az Európai Unióban is lassult az éves…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új lendületet kap a LoveRaw: felvásárolta a Smart Organic
A bolgár székhelyű Smart Organic felvásárolta a brit LoveRaw vegán…
Tovább olvasom >Idén magához térhet a spanyol online élelmiszerpiac
Két év csökkenés után újra növekedésnek indulhat a spanyol online…
Tovább olvasom >Kevesebb hús, változatlan íz: hibrid darált marhahússal kísérletezik a Lidl Belgiumban
A Lidl Belgiumban bevezette első „hibrid” hús termékét: az új…
Tovább olvasom >