Megoldások recesszió idején

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 08. 27. 08:00

Nemrégiben írtunk arról, hogy ismert angol és amerikai szakácsok milyen hihetetlen mértékben hajlandóak csökkenteni méregdrága fogásaik és szolgáltatásaik árát a válság idején (Trade 2009./4.), ráadásul nem szégyellik mindezt reklámozni is.Nos, hasonló kísérletekkel egyre inkább itthon is találkozunk (bár ennek kommunikációja területén mi mintha kissé „szerényebbek” lennénk). Íme két hazai példa:
Ebéd az Astoriában, munkanapokon? Apáink számára ez a luxus netovábbja lehetett volna, az utóbbi időben viszont bárki egy jobb gyorséttermi menü árának másfélszereséért háromfogásos ebédet kaphat a budapesti szálloda Mirror éttermében, hetente változó, speciális étlapból választva azt, fogástípusonként 5-5 ételfajtával. Azaz még azok is változatosan étkezhetnek, akik a hét minden napján itt ebédelnek. Persze nem kötelező három fogást választani, lehet akár egyet is, és már két fogásnál is jár az árengedmény. Kezdő fogások 555 Ft, fő fogások 999 Ft, harmadik fogások 444 Ft – mindegyikből rendelve 15 százalék a kedvezmény. Az ételek változatosak, és még a főételek között is mindig szerepel vegetáriánus fogás. Mindemellett a gyakran ide járók általában bele-belekóstolnak a normál a ’la carte étlap választékába is.
Olcsóbban, viszont a választás lehetősége nélkül ebédelhetnek a pécsiek menüt az Enoteca Corsóban. A szűk magyar elithez tartozó csúcsétteremben naponta változó kétfogásos, 890 forintba kerülő menüt kínálnak – vendégeik kezdeményezésére – a tulajdonosok. A fogások egy-két kivétellel az anyáink által is tálalt egyszerű, mindennapi ételek, némelyikkel közülük étteremben már aligha találkozhatunk: például tojásos nokedli fejes salátával, vagy éppen grízes tészta gyümölcslekvárral.

Kapcsolódó cikkeink