Megnyitották a Pap Kolbászműhely húsüzemét
Három termékcsalád – az Original, az Optimal és az Organic – bevezetésével debütál a szeptember 20-án, Gödöllőn felavatott Pap Kolbászműhely. A több mint 600 négyzetméteres húsüzemben készülő, magas minőségű termékek teljes mértékben hazai alapanyagokból és a hagyományos kolbászkészítési eljárásokat szem előtt tartva, ugyanakkor a legmodernebb technikai körülmények között készülnek.
Zöldmezős beruházásként, a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap forrásaiból elnyert több mint 103 millió forint támogatás segítségével, összesen 325 millió forint beruházással nyitotta meg kapuit pénteken a Gödöllői Üzleti Parkban a Pap Kolbászműhely.
„Az elmúlt években többek között a vidéki városokra, a családi gazdálkodókra, a mikro-, kis- és középvállalkozásokra összpontosítottuk a hazai és uniós forrásokat. A pályázati rendszerek, a gazdaságátadás, a beruházás, a fejlesztés és az értékesítés feltételeinek egyszerűsítésével, a minőségi garanciák megteremtésével, védjegyek bevezetésével egyaránt a magyar termelők, élelmiszer-feldolgozók érdekeit képviseljük” – emelte ki az ünnepélyes átadón Nagy István, agrárminiszter.
Hozzátette: a húsfeldolgozás, tartósítás szakágazat részesedése az élelmiszeripar teljes árbevételéből meghaladja a 11 százalékot. Az egy főre jutó szalámi, szárazkolbász, sonka- és húskonzerv fogyasztása éves szinten 8,4 kg a magyar háztartásokban. A Pap Kolbászműhely 280 tonna késztermék előállításából származó, jövő évre tervezett árbevétele előrevetíti a beruházás sikeres piaci szerepvállalását. Emellett 14 új munkahelyet teremt.
„A húsüzem tervezését 2016-ban kezdtük meg, mától pedig – túl a tesztüzemeken – örömmel vágunk bele a gyártásba. Édesapámtól hozom a kolbászkészítés örökségét, és azokhoz a hagyományokhoz a mai napig ragaszkodom, amelyek révén valódi, hazai, a kézműves árukat idéző prémium minőségű termékekkel tudunk a piacra lépni. Így például csak magyar alapanyagokból dolgozunk, nem használunk gyorsérlelést és valódi fán füstölünk. Ugyanakkor a Pap Kolbászműhely a legmodernebb technikai felszereltséggel valósítja meg mindezt” – mondta Pap Krisztián, tulajdonos, akinek a neve, többek között a Magyar Ízek Alapítvány alapítójaként, egyáltalán nem ismeretlen az élelmiszeriparban.
A napi 1,5 tonna gyártási kapacitású húsüzem megnyitásával egyidőben új márkatermék-család is születik, amelyet elsősorban minőségi hentes és delikátesz üzletek számára szeretnének forgalmazni. Az Original Pap kolbász a családi recept alapján, sertéshúsból, csípős paprikával készül, a Pap Optimal csemege sertéskolbász csökkentett só és zsírtartalmával az egészségtudatos vásárlókat célozza majd, míg az Organic variánsok természetes, hazai állattenyésztésből származó ízeket vonultatnak fel, így készül majd szürkemarha szalámi, valamint szarvas szalámi és kolbász enyhén csípős és natúr (azaz pirospaprika nélküli) változatokban is.
A gyártás során arra is hangsúlyt fektetnek, hogy eredetvédett szegedi fűszerpaprikát, és Bátya térségéből származó magyar fokhagymát használjanak fel.
Kapcsolódó cikkeink
K&H: végre zsebükbe nyúlnak a nagyvállalatok vezetői, ha fejlesztésről van szó
Jelentős változások mentek végbe a nagyvállalatok beruházási hajlandóságában – derült…
Tovább olvasom >180 millió eurós fejlesztést tervez a Gruppo Megamark Dél-Olaszországban
Az olaszországi regionális élelmiszer-kiskereskedő, a Gruppo Megamark két év alatt…
Tovább olvasom >Rovaralapú élelmiszerek: miért nem váltják le a hagyományos húsokat?
Bár az utóbbi években a rovartenyésztést a hagyományos hústermelés környezetbarát…
Tovább olvasom >További cikkeink
62 700 vásárlás – minden korábbi rekord megdőlt az ALDI Sziget-boltjában
Immár nyolcadik alkalommal települt ki az ALDI a Sziget Fesztiválra…
Tovább olvasom >A Minecraft világa megelevenedik a SPAR áruházaiban
A világ egyik legismertebb és legkedveltebb videojátékának karakterei – köztük…
Tovább olvasom >Erős évet zárt a Shein brit leányvállalata, de komoly kockázatok árnyékolják a kilátásokat
Erős növekedést mutatott a Shein brit leányvállalata 2024-ben, miközben a…
Tovább olvasom >