Megnyílt az első koronavírus-biztos McDonald’s Arnhemben
A POPAI és Shop!* tagszervezetek folyamatosan értesítik egymást a vírus-helyzet következményeiről. A Benelux államokból kaptuk a hírt, hogy első prototípus üzletében a világjárvány ellenére biztonságos étkezést kínál a McDonald’s.
Az RTL Nieuws holland hírportál beszámolója szerint a horeca egységek újranyitásának iskolapéldája lehet a holland GelreDome McDonald’s étterem. A vírus-rendelkezéseknek megfelelő átépítés során nagy gondot fordítottak a kötelező 1,5 méteres távolságtartásra mind az eladók, mind a vendégek között. Mivel az asztalokhoz így kevesebben tudnak leülni, a bejáraton kívül sor alakulhat ki.
Semmit sem bíztak a véletlenre
A bejáraton kívül várakozóknak nagy sárga körök segítenek a biztonságos távolság megtartásában. A bejáratnál kihelyezett poszteren leírják az új vásárlási rendet. Belépve azonnal egy mosdónál elvégezhetjük a kötelező 20 másodperces kézmosást.
A következő állomás egy hosztesz pult, ahonnan elvehetjük a rendelési számot és a 1,5 méter távolságra figyelmeztető asztali táblát. Itt egy hosztesz el is magyarázza, hogyan rendelhetünk és mire kell figyelni az új körülmények között.
Sterilizált Meki élmény
A vendégeknek két lehetősége van: Take Out Plus (elvitel) és Dine In (étkezés az étteremben). Mindkét koncepcióhoz óriás érintőképernyőkön lehet leadni a rendelést.
Ha magunk vesszük át a kiszolgáló pultnál, akkor a számunk megjelenésekor megvárjuk, hogy a kiszolgáló a pultra tegye a tálcánkat, majd egy lépést hátralépjen. Csak ezután léphetünk oda és vehetjük el a tálcánkat vagy csomagunkat. Ez esetben étkezhetünk az álló asztaloknál vagy elvihetjük a rendelést. Ha asztalhoz ülünk, akkor ezt már a rendelés leadásánál jelezzük, majd helyet foglalva a rendelési számunkat kihelyezve várjuk, hogy egy kiszolgáló kerekes kiskocsival odatolja a rendelésünket. Megérkezése után a kiszolgáló egy lépést hátralép, ekkor nyúlhatunk oda mi magunk és vehetjük el a tálcát.
Vírusgátló plexifalak közt
A vendégtérben és a konyharészben is elhelyeztek plexifal elválasztókat, hogy az egyes munkafolyamatokat végzők, illetve az étkezők részére még biztonságosabb környezetet teremtsenek.
Hollandiában még nem engedélyezett a helyben fogyasztás, így az arnhemi prototípus McDonald’s étteremben is csak elvitelre lehet rendelni. Az infrastruktúra azonban startra kész, amint enyhítene a korlátozásokon, elkezdik a teszt üzemet. A tapasztalatok alapján még módosíthatnak a koncepció egyes elemein, de a fokozatos bevezetést minden holland egységre ki szeretnék terjeszteni.
*A POPAI, 2015-től Shop! szervezet Chicago és Hollywood Florida központtal és közel 2000 helyi irodával működő, a Marketing at Retail iparágat összefogó nemzetközi szervezet. Magyarország 2003-ban csatlakozott a POPAI Magyarország Egyesület megalakításával, amely azóta is nonprofit szakmai, edukációs, kutatási és tudástransfer szerepet tölt be, főként az FMCG szektorban. Bővebben: popai.hu
Kátai Ildikó
Kapcsolódó cikkeink
Mond szépen: á! – A nap videója
Régen a reklámiskolákban azt tanították, nem jó reklám az, ahol…
Tovább olvasom >Nagy Bogi Sissiként járja be a Nyugati Pályaudvart a McDonald’s legújabb kisfilmjében
A nemrégiben felújított Nyugati téri McDonald’s étteremmel kapcsolatban makacsul tartja…
Tovább olvasom >Lépj be a MyMeki® UNIVERZUMBA!
A hazai McDonald’s 2024-től kommunikációs szinten is kiemelt figyelmet szentel…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rendkívüli fogyasztóvédelmi ellenőrzést indítanak az ételfutár cégeknél
A fogyasztóvédelemért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium rendkívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot indít a…
Tovább olvasom >Csökkent a Ryanair nyeresége az első üzleti félévben: bevételnövekedés mellett mérsékelt eredmény
A Ryanair, Európa egyik legnagyobb fapados légitársasága, jelentős nyereségcsökkenést könyvelt…
Tovább olvasom >Omnichannel Scale 2024 – Miként maradhatnak versenyképesek a magyar kereskedők?
Mindannyian érezzük, hogy valami nagyon megváltozott a kereskedelemben. A digitális…
Tovább olvasom >