Megnyílt az első koronavírus-biztos McDonald’s Arnhemben
A POPAI és Shop!* tagszervezetek folyamatosan értesítik egymást a vírus-helyzet következményeiről. A Benelux államokból kaptuk a hírt, hogy első prototípus üzletében a világjárvány ellenére biztonságos étkezést kínál a McDonald’s.
Az RTL Nieuws holland hírportál beszámolója szerint a horeca egységek újranyitásának iskolapéldája lehet a holland GelreDome McDonald’s étterem. A vírus-rendelkezéseknek megfelelő átépítés során nagy gondot fordítottak a kötelező 1,5 méteres távolságtartásra mind az eladók, mind a vendégek között. Mivel az asztalokhoz így kevesebben tudnak leülni, a bejáraton kívül sor alakulhat ki.
Semmit sem bíztak a véletlenre
A bejáraton kívül várakozóknak nagy sárga körök segítenek a biztonságos távolság megtartásában. A bejáratnál kihelyezett poszteren leírják az új vásárlási rendet. Belépve azonnal egy mosdónál elvégezhetjük a kötelező 20 másodperces kézmosást.
A következő állomás egy hosztesz pult, ahonnan elvehetjük a rendelési számot és a 1,5 méter távolságra figyelmeztető asztali táblát. Itt egy hosztesz el is magyarázza, hogyan rendelhetünk és mire kell figyelni az új körülmények között.
Sterilizált Meki élmény
A vendégeknek két lehetősége van: Take Out Plus (elvitel) és Dine In (étkezés az étteremben). Mindkét koncepcióhoz óriás érintőképernyőkön lehet leadni a rendelést.
Ha magunk vesszük át a kiszolgáló pultnál, akkor a számunk megjelenésekor megvárjuk, hogy a kiszolgáló a pultra tegye a tálcánkat, majd egy lépést hátralépjen. Csak ezután léphetünk oda és vehetjük el a tálcánkat vagy csomagunkat. Ez esetben étkezhetünk az álló asztaloknál vagy elvihetjük a rendelést. Ha asztalhoz ülünk, akkor ezt már a rendelés leadásánál jelezzük, majd helyet foglalva a rendelési számunkat kihelyezve várjuk, hogy egy kiszolgáló kerekes kiskocsival odatolja a rendelésünket. Megérkezése után a kiszolgáló egy lépést hátralép, ekkor nyúlhatunk oda mi magunk és vehetjük el a tálcát.
Vírusgátló plexifalak közt
A vendégtérben és a konyharészben is elhelyeztek plexifal elválasztókat, hogy az egyes munkafolyamatokat végzők, illetve az étkezők részére még biztonságosabb környezetet teremtsenek.
Hollandiában még nem engedélyezett a helyben fogyasztás, így az arnhemi prototípus McDonald’s étteremben is csak elvitelre lehet rendelni. Az infrastruktúra azonban startra kész, amint enyhítene a korlátozásokon, elkezdik a teszt üzemet. A tapasztalatok alapján még módosíthatnak a koncepció egyes elemein, de a fokozatos bevezetést minden holland egységre ki szeretnék terjeszteni.
*A POPAI, 2015-től Shop! szervezet Chicago és Hollywood Florida központtal és közel 2000 helyi irodával működő, a Marketing at Retail iparágat összefogó nemzetközi szervezet. Magyarország 2003-ban csatlakozott a POPAI Magyarország Egyesület megalakításával, amely azóta is nonprofit szakmai, edukációs, kutatási és tudástransfer szerepet tölt be, főként az FMCG szektorban. Bővebben: popai.hu
Kátai Ildikó
Kapcsolódó cikkeink
A fenntarthatóbb marhahús-előállítás érdekében együttműködik a Syngenta, a McDonald’s s a Lopez Foods
A McDonald’s, a Syngenta North America és a Lopez Foods…
Tovább olvasom >Donald Trump sült krumplit árul – A nap videója
Amerikai álom! A videóért katt a képre!
Tovább olvasom >Mond szépen: á! – A nap videója
Régen a reklámiskolákban azt tanították, nem jó reklám az, ahol…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hogyan fognak az európaiak vásárolni az idei ünnepi szezonban?
A ShopFully és az Offerista Group az „Holiday Shopping Study…
Tovább olvasom >Új napelemparkkal bővül a Nestlé szerencsi gyár
Jövő márciusban lép működésbe az az 1,5 GW éves teljesítményű…
Tovább olvasom >Az irodapiacon túlkínálat, a kiskereskedelmi ingatlanok és szállodák terén visszatérő kereslet várható 2025-ben
A magyar kereskedelmi ingatlanpiacot jelenleg a tranzakciószámok csökkenése és a…
Tovább olvasom >