Megnyílt a Friedmann cukrászda és bisztró
Budaörsön nem sok izgalmas éttermet talál egy ínyenc, cukrászdát annyit sem, ennek megfelelően nagy érdeklődés várta a városban a vendéglátás szinte minden ágával foglalkozó Friedmann Kft. új objektumának megnyitását. A környezetében működő konkurens üzletek üzemeltetőiben is lehetett feszültség: válaszul élénken folyt náluk is a „ráncfelvarrás”. Az csak később derül majd ki, indokolt volt-e a félelmük hosszú távon, az viszont biztos, hogy a Friedmann cukrászda és bisztró sem tudta átlépni saját árnyékát.
A látványos, terméskő burkolatú épület szinte uralja környezetét, a gyakran teli parkolóból ítélve a forgalom is remeknek tűnik. Lenyűgöző a terasz – később bizonyára felállítanak árnyékolókat is. Az enteriőr átlag modern, átlag elegáns, mindent hoz, amit egy tőkeerős átlag-vendéglátóhely szokott, ráadásul a zsúfoltság bármilyen nyoma nélkül. A kiszolgálás viszont nem a legprofibb (bár ezt a véleményt a Facebookon és a Foursquare-en megszólalók többsége sarkosabban fogalmazza meg). A helyiségben domináns cukrászdarészen a decens fagylaltos- és süteményespultokban nagy a választék, kevés a meglepetés.
A „klasszikus” étteremrész 10 férőhelyes, de ebédidőben a másik oldal asztalait is igénybe lehet venni; a séf – a kétfogásos menüket is számítva – naponta átlag 80 adagot ad ki. A divatosan rövid étlap főként grill- és tésztaételeket kínál, a főételek ára 1190–2290 Ft között mozog, de napi ajánlatok közül is választhat a vendég. Koktélok (1250–1800 Ft) és kávékülönlegességek (790–1250 Ft) mellett három „méretben” házi készítésű limonádék is kaphatók.
Budaörs, Szabadság út 306. Konyhafőnök: Háló Roland
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >