Meglepő eredmények a legújabb élelmiszerbiztonsági kutatásban (X)

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 05. 07. 01:36

Az élelmiszerbiztonsági fejlesztések fontosságára hívja fel a figyelmet a GKI kutatásának eredménye.

 

A napokban publikált, a GKI
Gazdaságkutató Zrt. által készített élelmiszerbiztonsági kutatásából kiderül,
hogy hazai lakosság 24%-a többnyire nem tartja hitelesnek az élelmiszereken
feltüntetett információkat, amelynek hátterében az élelmiszervásárlással
kapcsolatos számos negatív tapasztalat áll. A magyar fogyasztók 66%-a már
találkozott romlott, illetve hamis/hibás információt tartalmazó címkéjű
élelmiszerrel. A kutatásból kiderül, hogy a legveszélyeztetettebb termékek a
hűtést igénylő áruk, illetve, hogy a vásárlók 1/3-a többnyire nem bízik a
szuper- és hipermarketekben kapható élelmiszerek biztonságában.

Az élelmiszerek biztonságával kapcsolatban bizalmatlan
vásárlók meglepően magas aránya bizonyítja a területhez kapcsolódó megoldások
létjogosultságát. Az Állami Nyomda Nyrt. a 2009. május 5-7. közötti
Kriminálexpón olyan saját fejlesztésű termékeket és szolgáltatásokat mutat be,
amelyek alkalmasak a fogyasztók élelmiszerbiztonságba vetett bizalmának
visszaállítására. A bemutatásra kerülő innovációk költséghatékony megoldást
nyújtanak az egészségre is ártalmas élelmiszerekkel, vagy akár gyógyszerekkel
történő visszaélések megakadályozására. A fejlesztések felölelik az
eredetiségvédelmet, az átcímkézések ellen védelmet adó egyedi termékazonosítást
és a komplex logisztika nyomon követést is.

További információ:
Állami Nyomda Nyrt. – Üzletfejlesztés
E-mail: info@any.hu, telefon: 431 1347
www.allaminyomda.hu

(X)

Kapcsolódó cikkeink