Meglepő eredmények a legújabb élelmiszerbiztonsági kutatásban (X)
Az élelmiszerbiztonsági fejlesztések fontosságára hívja fel a figyelmet a GKI kutatásának eredménye.
A napokban publikált, a GKI Gazdaságkutató Zrt. által készített élelmiszerbiztonsági kutatásából kiderül, hogy hazai lakosság 24%-a többnyire nem tartja hitelesnek az élelmiszereken feltüntetett információkat, amelynek hátterében az élelmiszervásárlással kapcsolatos számos negatív tapasztalat áll. A magyar fogyasztók 66%-a már találkozott romlott, illetve hamis/hibás információt tartalmazó címkéjű élelmiszerrel. A kutatásból kiderül, hogy a legveszélyeztetettebb termékek a hűtést igénylő áruk, illetve, hogy a vásárlók 1/3-a többnyire nem bízik a szuper- és hipermarketekben kapható élelmiszerek biztonságában.
Az élelmiszerek biztonságával kapcsolatban bizalmatlan vásárlók meglepően magas aránya bizonyítja a területhez kapcsolódó megoldások létjogosultságát. Az Állami Nyomda Nyrt. a 2009. május 5-7. közötti Kriminálexpón olyan saját fejlesztésű termékeket és szolgáltatásokat mutat be, amelyek alkalmasak a fogyasztók élelmiszerbiztonságba vetett bizalmának visszaállítására. A bemutatásra kerülő innovációk költséghatékony megoldást nyújtanak az egészségre is ártalmas élelmiszerekkel, vagy akár gyógyszerekkel történő visszaélések megakadályozására. A fejlesztések felölelik az eredetiségvédelmet, az átcímkézések ellen védelmet adó egyedi termékazonosítást és a komplex logisztika nyomon követést is.
További információ:
Állami Nyomda Nyrt. – Üzletfejlesztés
E-mail: info@any.hu, telefon: 431 1347
www.allaminyomda.hu
(X)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >Alkoholmentes sörbe invesztál Robbie Williams
Robbie Williams személyében befektetőt kapott az ausztrál Heaps Normal alkoholmentes…
Tovább olvasom >Bővíti sajtgyártó kapacitását az Arla Foods Bahreinben
50,9 millió eurót, azaz mintegy 59,4 millió dollárt invesztál az…
Tovább olvasom >