Meglepő eredmények a legújabb élelmiszerbiztonsági kutatásban (X)
Az élelmiszerbiztonsági fejlesztések fontosságára hívja fel a figyelmet a GKI kutatásának eredménye.
A napokban publikált, a GKI Gazdaságkutató Zrt. által készített élelmiszerbiztonsági kutatásából kiderül, hogy hazai lakosság 24%-a többnyire nem tartja hitelesnek az élelmiszereken feltüntetett információkat, amelynek hátterében az élelmiszervásárlással kapcsolatos számos negatív tapasztalat áll. A magyar fogyasztók 66%-a már találkozott romlott, illetve hamis/hibás információt tartalmazó címkéjű élelmiszerrel. A kutatásból kiderül, hogy a legveszélyeztetettebb termékek a hűtést igénylő áruk, illetve, hogy a vásárlók 1/3-a többnyire nem bízik a szuper- és hipermarketekben kapható élelmiszerek biztonságában.
Az élelmiszerek biztonságával kapcsolatban bizalmatlan vásárlók meglepően magas aránya bizonyítja a területhez kapcsolódó megoldások létjogosultságát. Az Állami Nyomda Nyrt. a 2009. május 5-7. közötti Kriminálexpón olyan saját fejlesztésű termékeket és szolgáltatásokat mutat be, amelyek alkalmasak a fogyasztók élelmiszerbiztonságba vetett bizalmának visszaállítására. A bemutatásra kerülő innovációk költséghatékony megoldást nyújtanak az egészségre is ártalmas élelmiszerekkel, vagy akár gyógyszerekkel történő visszaélések megakadályozására. A fejlesztések felölelik az eredetiségvédelmet, az átcímkézések ellen védelmet adó egyedi termékazonosítást és a komplex logisztika nyomon követést is.
További információ:
Állami Nyomda Nyrt. – Üzletfejlesztés
E-mail: info@any.hu, telefon: 431 1347
www.allaminyomda.hu
(X)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI: Romló bizalmi indexek és gazdasági kilátások Magyarországon
Novemberben mind az üzleti szféra, mind a fogyasztók pesszimistábbá váltak…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >Százharminc új járművel készül a megnövekedett ünnepi forgalomra a Magyar Posta
A Magyar Posta több mint 7 millió csomag kézbesítésére számít…
Tovább olvasom >