Megkezdődött a Bocuse d’Or európai döntője
Tegnap reggel 8.30-kor ringbe, pontosabban főző-boxokba lépett a világ leghíresebb gasztronómiai versenye európai selejtezőjének első 10 versenyzője. Mint ismeretes, a magyar színekben induló Molnár Gábort a mezőny ma szereplő második felébe sorsolták. A tét a 2015-ös lyoni döntőbe jutás, amit Széll Tamás remek tavalyi szereplése után szinte elvár Gábortól a hazai közvélemény. Pedig a konkurencia komoly, ahogy annak a szerdai versenynapon is tanúi lehettünk.
A hangulat óriási a nézőtéren, ha az eredmény a szurkolók hangorkánjának nagyságától függne, az első helyet megelőlegezhetnénk az észt szakácsnak. Ezzel együtt úgy tűnik, a Molnár Gábor biztatására érkezett 25-30 fős elszánt magyar csoport is kellően megrengeti ma a lelátót.
A mai nap folyamán az is kiderül, sikerül-e megszereznie Budapestnek a jogot a következő, 2016-os Európa-bajnokság megszervezésére. Ez nem csak a magyar gasztronómia presztízse szempontjából fontos kérdés, de komoly lehetőséget is adna legjobb minőségű konyhai alapanyagaink bemutatására is Európának, ugyanis az idei évtől bevezetett szabályok szerint a versenyen használható fontosabb alapanyagoknak a vendéglátó országból kell származniuk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >