Megkezdődött a Bocuse d’Or európai döntője
Tegnap reggel 8.30-kor ringbe, pontosabban főző-boxokba lépett a világ leghíresebb gasztronómiai versenye európai selejtezőjének első 10 versenyzője. Mint ismeretes, a magyar színekben induló Molnár Gábort a mezőny ma szereplő második felébe sorsolták. A tét a 2015-ös lyoni döntőbe jutás, amit Széll Tamás remek tavalyi szereplése után szinte elvár Gábortól a hazai közvélemény. Pedig a konkurencia komoly, ahogy annak a szerdai versenynapon is tanúi lehettünk.
A hangulat óriási a nézőtéren, ha az eredmény a szurkolók hangorkánjának nagyságától függne, az első helyet megelőlegezhetnénk az észt szakácsnak. Ezzel együtt úgy tűnik, a Molnár Gábor biztatására érkezett 25-30 fős elszánt magyar csoport is kellően megrengeti ma a lelátót.
A mai nap folyamán az is kiderül, sikerül-e megszereznie Budapestnek a jogot a következő, 2016-os Európa-bajnokság megszervezésére. Ez nem csak a magyar gasztronómia presztízse szempontjából fontos kérdés, de komoly lehetőséget is adna legjobb minőségű konyhai alapanyagaink bemutatására is Európának, ugyanis az idei évtől bevezetett szabályok szerint a versenyen használható fontosabb alapanyagoknak a vendéglátó országból kell származniuk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >