Megjelent a Magyar Konyha idei Budapest Top10 gasztrokalauza
Megjelent a Magyar Konyha idei Budapest Top10 gasztrokalauza, amely huszonöt kategóriában 250 fővárosi vendéglátóhelyet gyűjt össze.
Sümegi Noémi, a magazin felelős szerkesztője csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában azt mondta, hogy a 250 helyből 80 olyan, amelyik még egyik kiadványban sem szerepelt. A szélesedő kínálat miatt pedig több új kategóriát is létrehoztak.
A kerületi bontásból azt látszik, hogy a V. kerületben van a legtöbb luxusétterem, a VI. és a VII. kerület pedig a lazább helyeknek ad otthont. A VIII. és a IX. kerület egyre jobb és több hellyel rendelkezik, és a belváros mellett a külső kerületekből is szerepelnek éttermek és egyéb vendéglátóhelyek a magazin év végi számának mellékletében megjelent gasztrokalauzban – ismertette.
Hozzátette, hogy a kínálat évről évre szélesedik és a minőség is javul, ezért Budapest egész területéről próbáltak helyeket ajánlani. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Országos Étterem Hét: a cél a minőségi gasztronómia elérhetőbbé tétele
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa…
Tovább olvasom >A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben
Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az egészséges étkezés egyháza – A nap videója
Vagy a mennybe jutsz, vagy a pokolba! És egy kis…
Tovább olvasom >