Megjelent a Magyar Konyha idei Budapest Top10 gasztrokalauza
Huszonkilenc kategóriában gyűjti össze budapesti legjobb fine dining éttermeit, bisztróit, levesezőit, borbárjait, újhullámos kávézóit és egyéb vendéglátóhelyeit a Magyar Konyha magazin karácsonyi számának mellékleteként megjelent Budapest Top10 gasztrokalauz.
A szerkesztők csaknem ezer vendéglátóhelyet jártak végig Budapest belvárosában és a külső kerületekben, hogy minden kategóriában összegyűjtsék a tíz legjobbat. „Kirándultunk Máriaremetére és Rákosszentmihályra, felfedeztünk romantikus kisvendéglőt, Duna-parti barbecue-sütőt, eldugott perzsa lakáséttermet, még a megújult Szépművészeti Múzeum büféjét is teszteltük” – áll a Magyar Konyha által az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A tavalyi Budapest Top10 gasztrokalauzhoz képest ezúttal csak a Top 10 halas kategória maradt ki, mert idén több színvonalas budapesti halétterem is bezárt, a kiadvány azonban külön piktogrammal jelzi, hol gazdag a halételválaszték, ahogy feltüntetik a jó ár-érték arányú helyeket, a vegán konyhákat és azt is, hol kapható jó ebédmenü méltányos áron. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Megjelent a Magyar Konyha Top 150 Termelői Kalauza
Hazai kistermelőket, csúcsminőségű termékeiket – a húsok, gabonák, tejtermékek, szárnyasok…
Tovább olvasom >Túlturizmus vár Budapestre, miközben stagnál a vidéki vendégek száma
Júliusban tovább csökkent a belföldi vendégek száma és az általuk…
Tovább olvasom >Betiltják a airbnb-típusú szálláshelyeket Budapesten? Szigorítás jöhet
Újra napirendre került a rövidtávú lakáskiadás szabályozása Budapesten, miután a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >