Meghódítják a gasztrovilágot a génbankból kiszabadított ritka paradicsomok

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 05. 14. 11:20

Borbás Marcsi, Havas Dóra (Lila Füge) gasztroblogger, a Dining Guide Év Ifjú Séftehetsége díj tavalyi győztese, Farkas Richárd és Vajda József pék is kiáll az elfeledett tájfajták mellett.

 

Az elmúlt két évben sorra aratták a sikereket az ÖMKi különleges ízvilágú tájfajta paradicsompalántái: termésük két éve a Bocuse d’Or nyertes séfpárosa, Szulló Szabina és Széll Tamás, tavaly az ország egyik legismertebb gasztrobloggere, Havas Dóra (Lila Füge) konyhájában is bizonyított, az idén pedig a gasztrovilág újabb meghatározó szereplői döntöttek mellettük. A magyar gasztronómia nagy utazója, az egy.hu alapítója, Borbás Marcsi Kertem című online videó sorozatában mutatja be a kiemelkedő minőségű palánták fejlődését őrségi veteményesében, Havas Dóra a Lila Füge oldalán folytatja tavalyi tematikus sorozatát „a legfinomabb, fenntartható magyar paradicsomokról”, a Dining Guide Év Étterme Fenntarthatósági Díjjal elismert őrségi Pajta Bisztró séfje, Farkas Richárd pedig az étterem Facebook oldalán osztja meg tapasztalatait. A Pékműhely alapítója, az ősi gabonafajták mellett a tájfajta paradicsomok iránt is elkötelezett Vajda József pék budai átvételi pontot biztosít a beszerzéshez. A ceglédi, a tolnai, a máriapócsi és a gyöngyösi fajták öko palántái május közepétől országszerte – korlátozott mennyiségben – a Lidl áruházakban, előrendelés alapján pedig négy fővárosi átvételi ponton is elérhetők lesznek. Az ÖMKi szakértői oktató videóval és letölthető információs anyagokkal is támogatják a palánták sikeres nevelését.

További részletek: ITT

 

 

Kapcsolódó cikkeink