Meghirdették az idei Érték és Minőség Nagydíj pályázatot
A gazdaság és a kultúra területét érintő 45 főcsoport több mint 100 témakörében hirdették meg az idei Érték és Minőség Nagydíj pályázatot, a magas minőségi színvonalat elismerő tanúsítvány elnyerésére május 31-ig lehet jelentkezni a Kárpát-régió egész területéről – jelentette be Kiss Károlyné Ildikó, a pályázat alapítója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
Kiemelte, az Érték és Minőség Nagydíj cím elismeri és díjazza azokat a termékeket, szolgáltatásokat, gazdasági szervezeteket, amelyek bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelten fontosnak tartják a jó minőségű termékek előállítását, magas színvonalú szolgáltatások nyújtását. Az elisméseket szeptemberben adják át az Országházban.
A sajtótájékoztatón Kiss Károlyné Ildikó hangsúlyozta, az elmúlt két évben jelentős kihívással kellett megbirkózniuk a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak a koronavírus-járvány, majd az orosz-ukrán háború hatásai miatt. A kiírók ennek szellemében teremtenek lehetőséget, és ismerik el azoknak a vállalkozásoknak a munkáját, amelyek továbbra is hisznek a magas minőségben.
Kiss Károlyné Ildikó ismertette, hogy az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot 2023-ban hatodik alkalommal írta ki a Diamond Szervezőiroda Bt., az Exva Vizsgáló és Tanúsító Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Saint-Gobain Hungary Kft. és a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft. mint a pályázati rendszer kiírói tanácsa. A nyilvános egyfordulós pályázatra minden természetes és jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező társas, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség jelentkezhet.
A pályázati rendszer fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, szakmai támogatója az Agrárminisztérium, kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, szakmai partnere a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
A sajtótájékoztatón Pap Csaba Gábor, az Országgyűlés alelnöki titkárságának vezetője ismertette Latorcai János köszöntőjét, amelyben egyebek közt arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány támogatja a vállalkozásokat a szektor talpon maradásának és versenyképességének megőrzése érdekében.
A sajtótájékoztatón kiadott közleményben idézik Potápi Árpád Jánost, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárát, aki kiemelte, tizenharmadik éve dolgoznak az egységes Kárpát-medence – ezen belül pedig egységes gazdasági tér – létrehozásán, és abban bízik, hogy a nemzeti összetartozás és a magyar vállalkozók határon átívelő együttműködése jegyében az idén is köszönthetnek majd külhoni magyar pályázókat is.
A közleményben Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a pályázattal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a fejlődés kulcsa mindig is az innováció volt, és ez most is így van.
A kiírók tanácsa a védjegyhasználatot nyert legkiemelkedőbb pályázatoknak, pályázóknak különdíjakat is adományozhat. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy elődje, a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy 1998 tavaszán indult útjára. A védjegyet – kiterjesztve a teljes Kárpát-régióra – követte 2018-ban a korszerű, nemzetközileg is ismert Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy.
Kapcsolódó cikkeink
Az innováció a túlélés kulcsa
Hetedik alkalommal került sor az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat…
Tovább olvasom >KOCH’s – a konstans magas minőségű hazai termelés szolgálatában
A KOCH’s évszázados tradíciókra építve napjainkra nemzetközi szinten is elismert…
Tovább olvasom >Átadták az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit
Átadták az Érték és Minőség Nagydíj (ÉMIN) pályázat kitüntetéseit csütörtökön…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >