Megfeleltek az előírásoknak a mentes jelölésű élelmiszerek
Az idei fogyasztóvédelmi vizsgálatok eredményei alapján javult a „mentes” élelmiszerek jelölési gyakorlata, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által vizsgált élelmiszerek mindegyike megfelelt a követelményeknek, a gyártók, forgalmazók által feltüntetett összetevők összhangban voltak a termékekben találhatókkal – közölte a hatóság az MTI-vel kedden.
Az ellenőrzés során olyan termékeket vizsgáltak, amelyek esetében a gyártó vagy forgalmazó a „mentes” vagy hasonló kifejezés – „nem tartalmaz”, „nélkül” – feltüntetésével garantálta, hogy az élelmiszer nem tartalmaz bizonyos összetevőket.
A hatóság szakemberei 43 féle élelmiszer jelölését vizsgálták, a tartósítószer-tartalmat, a mesterséges színezék tartalmat, és a nátriumtartalmat ellenőrizték.
Az eredmények javulást mutatnak Magyarországon, mert az előző két évben a mentes jelölésű termékek 2 illetve 11 százalékánál találtak kifogást az ellenőrök.
A vizsgált termékek listája a hatóság honlapján található. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Elkészült az EU Riasztási és Együttműködési Hálózatának 2024-es összefoglalója
Az Európai Unió Riasztási és Együttműködési Hálózata (ACN) 2024-ben 9400-nál…
Tovább olvasom >Agrárkamara: nem kérünk az ukrán importból
Az Európai Bizottság határozatlan idejű kedvezményeket javasol Ukrajnának a lejárt…
Tovább olvasom >Fókuszban az ifjú gazdák és az élelmiszerbiztonság – szeminárium Brüsszelben
A fiatal termelők megerősítése, a generációváltás támogatása, a rövid élelmiszerláncok…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >K&H: hiánypótló iránytűt kapnak a befektetők
Elindult a K&H Értékpapír – befektetői hangulatindex, amely heti rendszerességgel…
Tovább olvasom >A kormány támogatja a magyar borászat megújulását és hagyományainak megőrzését
Régóta a mezőgazdaság zászlóshajójaként tekintünk a mindig megújulni képes borágazatra,…
Tovább olvasom >