Még több sóspálcika Győrből
16 ezerről 19 ezer tonnára emelkedett az Intersnack győri üzemében az éves gyártókapacitás, miután áprilisban két új sóspálcika-sütősor kezdte meg működését. A bővítésnek köszönhetően 30 új munkahelyet teremt a cég, így már közel 400-an dolgoznak a snackgyártónál.
Az átadott két gyártósorral egy második nagy beruházási hullám végére ért a cég: a 2002-es bővítést követően a Chio termékek gyártója idén 25 százalékkal növeli lisztes snackjei gyártókapacitását. A gyártósorokat Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Merkler Róbert, az Intersnack Magyarország ügyvezetője nyitották meg.
„Az 1 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően nyolcra emelkedik a gyártósoraink száma. Az új gépekkel sóspálcikát sütünk majd. Az Intersnack számára fontos, stratégiai hely a győri üzem, hiszen lisztből készült termékeinket innen 40 országba szállítjuk, és az üzem termelésének 60 százalékát már eddig is az export kötötte le”– mondta el Merkler Róbert az új gyártósor avatóünnepségén.
A győri polgármester arról beszélt, hogy a város az elmúlt években Magyarország egyik gazdasági motorjává vált. Borkai Zsolt azt mondta, hogy bár Győrt a hazai járműipar központjaként emlegetik, az Intersnack Magyarország gyárbővítése egy olyan élelmiszer-ipari fejlesztés, ami európai viszonylatban is meghatározó.
„Ez azért is nagyon fontos, mert a munkanélküliség 4 százalék alatti szintje több iparág, több szektor sikere Győrben. Ezért is támogatjuk kiemelten a helyi vállalkozásokat, és ezért döntöttünk 2014-től az iparűzési adó 10 százalékos csökkentése mellett” – mondta Borkai Zsolt.
Beszédében Szijjártó Péter a következőket emelte ki:
„A magyar mezőgazdaság és a magyar élelmiszeripar dicséretét jelenti, hogy az Intersnack győri üzemét jelölte ki a vállalatcsoport kelet-közép-európai sütőközpontjának. A biztonságos magyar élelmiszerek és alapanyagok garanciát jelentenek a győri Intersnack gyár exportteljesítményének növelésére.”
1992-ben mindössze 25 fővel indult a gyártás az Intersnack győri üzemében, amely mára már 290 alkalmazottal dolgozik. A 2013 ősze óta előkészített beruházásnak köszönhetően most jelentősen, 16 ezer tonnáról 19 ezer tonnára emelkedik az üzem éves kapacitása. A gyártott mennyiség növelésére azért volt szükség, mert az Intersnack Magyarország anyavállalatának a győri gyár stratégiai jelentőségű: a vállalatcsoport úgy szervezi a gyártását, hogy egy terméktípus esetében egy-egy nagyobb európai régiót egy gyár szolgáljon ki. A lisztből sütött sós nassolnivalókat így a magyar gyár szállítja többek között Lengyelországba, Horvátországba, Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Bulgáriába, Ukrajnába és Oroszországba is. Emellett 25 távolabbi országba is szállít a snackgyártó: Skandinávia mellett Kínában ropogtatják a legtöbb Magyarországon gyártott sós snacket.
Az Intersnack Magyarország Kft. negyedik éve támogatja a Magyar Református Szeretetszolgálatot. A frissen avatott gyártósorról elsőként lekerülő 8000 csomag sóspálcikát a cég a Szolgálat számára ajánlotta fel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Többféle ízesítésű MadeGood Bio Granola müzliszeletet hívott vissza a forgalomból a Müller Drogéria Magyarország
Fémreszelék előfordulása miatt többféle ízesítésű MadeGood Bio Granola müzliszeletet hívott…
Tovább olvasom >A retro játék feltámadását ünnepli a világ, itt az ideje egy kicsit közelebbről is megismerkedni vele
A részben egy 80-as évekbeli játékteremben játszódó Stranger Things című…
Tovább olvasom >Magyar libatollal tör be a globális piacra a GUVET high fashion ruházati márka
Stratégiai megállapodást jelentett be december 3-án Budapesten az FBZ Hungária,…
Tovább olvasom >