Még egyszer a Titanic utolsó vacsorájáról és egy remek étteremi pr-húzásról
A hétvégén „ünnepelte” némi libabőrös borzongással a Titanic katasztrófájának századik évfordulóját. A kíváncsiaknak és a rajongóknak világszerte százával rendezték a különböző rendezvényeket – gasztronómiaiakat is.
A világ tele volt a bulvárhírrel (itthon is sok médium átvette), hogy egy houstoni étterem elkészíti az óceánjárón a leggazdagabbaknak felszolgált luxusvacsorát. A mostani vacsora részvételi díja 12 ezer dollár (több mint 2,5 millió forint), igaz, ez már tartalmaz egy jótékony adományt is a város természettudományi múzeuma számára.
A közepes árfekvésű houstoni Cullen’s egyébként minőségi grillétteremként pozícionálja magát, honlapján a szombaton lezajlott vacsoráról beszámolót, utalást nem találtunk. Függetlenül attól, akadt-e jelentkező az eseményre – ez is lehetséges –, most már a fél világ ismeri a nevüket; ha ez volt a céljuk, jobbat ki sem találhattak volna.
Mindenesetre összehasonlításképpen elmondjuk, hogy ennél az összegnél a legdrágább jegyért is kevesebbet kellett fizetniük azoknak, akik egy óriás tengerjárón az óceánnak pontosan azon a pontján töltötték a centenáriumi estét, ahol a rendelkezésre álló adatok szerint a Titanic több ezer méteres hullámsírjába süllyedt. A luxusvacsorát itt is tálalták az utasoknak, akiket egyébként korhű ruhába öltözött zenészek szórakoztattak.
Persze voltak, akik még ennél is mélyebbre nyúltak a zsebükbe az „élményért”. Állítólag a „megfelelő” időpontban a roncsig lemerült egy orosz tengeralattjáró, ennek vendégei személyenként 59 ezer dollárt (közel 14,5 millió forintot) áldoztak az élményért.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >