Mediterrán est a spanyol olívabogyó jegyében
Különleges spanyol esten hirdették ki a hetek óta tartó olívabogyós receptverseny nyerteseit a La Plaza Étteremben.
Lelkes amatőrök és szakavatott gasztroguruk neveztek legjobb olívabogyós ételeikkel a hetek óta tartó receptversenyben. A verseny győztese Kövérné Kalmár Mónika a Praktikák sok gyerekhez blog írója lett, Spanyol halsalátájával.
Az est házigazdája Sági Szilárd egy különleges bejelentést is tartogatott. A „Spanyol olívabogyó hetek” elnevezésű éttermi aktivitás jóvoltából a jövő hónapban számos helyen kóstolhatják majd meg az ínyencek a hamisítatlan spanyol olívabogyó-különlegességeket. Olyan közkedvelt éttermek adnak ízelítőt a spanyol olívabogyókból, mint a Bock Buda, Bock Pest, DiVino, Hemingway, Innio, Klassz, La Plaza, Ötkert, Pesti Disznó vagy a TG.
Az est egyik különlegessége Rubén Aguilar Bel, a La Plaza étterem séfjének bemutatója volt. “Spanyolországban komoly kultúrája van az olívabogyónak. Lenyűgöz, hogy milyen sok fajtája és felhasználási módja van. Most ugyan desszertet készítettem belőle, de tapasok és marinádok alkotó elemeként szeretem a legjobban.”- mondta el a séf.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >