Jól jött volna egy hagyományos, egyszerű orosz étterem Budapestnek az Arany Kaviár mellé, de a Matrjoska üzemeltetői több lábon kívánnak állni. A magukat a gasztronómia szerelmeseinek valló, nem szakmabeli tulajdonosok bár „oroszos” környezetet alakítottak ki, és profi ukrán szakácsot alkalmaznak, de az üzlet a hagyományos szláv vonal mellett franciás-mediterrános ízvilágú ételeket is kínál, kóstolóadagokban és degusztációs menükben is. A választékban az orosz konyha kedvelői viszontláthatják az ünnepi asztalok elmaradhatatlan fogásait: a füstölt halat és a ruszlit, a jellegzetes salátákat, a cékla- és spenótlevest, a pilményit és a húsos pirogot, na és persze a kaviárt.
A magát gasztrokocsmaként definiáló étteremben a tervek szerint később a grúz, az ukrán és az üzbég különlegességeket is kóstolhatják a vendégek, méghozzá megfizethető áron: a főételek – egyelőre – 1000–3000 forintba kerülnek. Az italválasztékban ott a kvasz (egyelőre még nem saját készítésű), többféle orosz vodka, olasz grappák, magyar borok és pezsgők szakértő által összeállított választéka, valamint egy, az üzlet nevén kínált mainstream sörfajta. Részben a tulajdonosok művészi irányultsága, részben a környék (a Matrjoska a Józsefváros egyik fiatalok látogatta szórakozóutcája mentén működik) „adottságai” szinte magától értetődővé tették, hogy a bisztró gazdag kulturális programválasztékkal is kedveskedik vendégeinek.
Budapest VIII., Lőrinc pap tér 3.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >