Második borversenyt rendezte a Budapest Airport közel 300 magyar borral
Május 9-én került megrendezésre a Budapest Airport második borversenye, amely az egyik vezető kezdeményezés a magyar borászat népszerűsítése és olyan borok kiválasztása céljából, amelyek a következő évben képviselik a repülőteret. Az eseményre az 1. Terminál adott otthont, ahol 87 pincészet 288 bora mérette meg magát a BUD Wine címért, és idén új kategória is debütált a versenyen.
A borverseny a repülőtér-üzemeltető által tavaly tavasszal elindított hagyomány része, amelynek célja, hogy megtalálja azokat az italokat, amelyek méltón képviselik Magyarország kapuját. A rendezvény során a résztvevők borszakértők segítségével vak kóstoláson választották ki a prémium, gasztronómiai és – az idei újításként bevezetett – természethű borokat, amelyek magas minőséget képviselnek a régió legjobb repülőtere számára.
Az italokat öt kategóriában értékelték: prémium vörösbor, prémium fehérbor, gasztro vörösbor, gasztro fehérbor és természethű bor. A verseny győztesei a következők lettek:
- Prémium fehérbor kategóriában: Veszprémi Érseki Pincészet – Mandorla Rajnai rizling 2022
- Prémium vörösbor kategóriában: Sauska – Cuvée 7
- Gasztro fehérbor kategóriában: Tűzkő Birtok – Gewürztraminer 2023
- Gasztro vörösbor kategóriában: Koch Borászat – Kadarka 2022
- Természethű bor kategóriában: Gróf Degenfeld Szőlőbirtok – Hárslevelű 2023
Az est fővédnöke Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke volt, aki Magyarország egyik legismertebb borszakértőjeként ismert. A kezdeményezés nemcsak a magyar borok minőségét emeli ki, hanem támogatást nyújt a helyi pincészetek számára is, elősegítve profiljuk emelését nemzeti és nemzetközi szinten. A verseny sikeressége mutatja a repülőtér elkötelezettségét Magyarország gazdag kulturális és borászati örökségének népszerűsítése felé.
Kapcsolódó cikkeink
Magasabb minőségű borokat készítene a Grand Tokaj Zrt.
A magasabb minőségi kategóriákba tartozó borok előállítására kell összpontosítania a…
Tovább olvasom >Megújult a PTE szőlő- és boranalitikai vizsgálatok elvégzésére alkalmas laboratóriuma
Átadták a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete (PTE SZBKI)…
Tovább olvasom >Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat
Fehérbor kategóriában a tokaji Bott Pince 2021-es Csontos furmintja, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Generali kutatás: A magyarok csupán tizede gondolja azt, hogy fantasztikus év lesz 2025
Nemzetközi háborús konfliktus kiterjedésétől kevésbé, az infláció és az árak…
Tovább olvasom >Szijjártó Péter: a kormány stratégiai fontosságú ágazatként kezeli az élelmiszeripart
A kormány stratégiai fontosságú ágazatként kezeli a jelenleg mintegy 145…
Tovább olvasom >Fidelity: Mit várhatunk Trump első napjai után?
Trump elnök első hivatali napja összhangban állt kampányígéreteivel, és több,…
Tovább olvasom >