Másfél tonna libamáj fogyott az V. Libamájfesztiválon

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 09. 11:12

Több mint 14 ezer látogató, 1,5 tonna libamáj, 1 tonna liba darált hús, 600 kg comb: ez a vasárnap zárult V. Libamájfesztivál mérlege. A rendezvényre kilátogatók ízlése alapján a libaburger, a frissen sült libatepertő, a libamájfagyi és a tokaji aszús libamájpástétom bizonyult a legnépszerűbb ételnek. A rendezvény szervezője a Human Telex Reklámügynökség volt.

libamajfeszt

Vasárnap este zárta kapuit az V. Libamájfesztivál Budapesten, az Erzsébet téren. A rendezvényre kilátogató több mint 14 ezer ember ismét bebizonyította, hogy komoly igény mutatkozik a minőségi gasztronómiai hungarikum iránt. A fesztivál három napja alatt összesen 1,5 tonna libamáj, 1 tonna liba darált hús és 600 kg comb fogyott.

Egész hétvégén számos program színesítette az V. Libamájfesztivált. Az Alföldi Legendárium Szent Anna-tó legendáját bemutató virágkocsija, Vastag Csaba és Mészáros Árpád Zsolt fellépése mellett a fiatalok játékos libaolimpián vehettek részt.

A fesztivál elérte célját, hogy népszerűsítse a liba- és kacsaételekkel kapcsolatos hagyományokat, valamint rámutasson e két szárnyasból készült ételek közötti különbségekre. A szervezők saját korábbi kutatásuk alapján azt tapasztalták, hogy a húsboltokban nem minden esetben azt kapja a vásárló, amit kért. Éppen ezért a fesztivál ideje alatt segítséget nyújtottak a fogyasztóknak abban, hogy meg tudják különböztetni az eltérő szárnyasból kínált májat, így ne legyenek átverés áldozatai.

„A Libamájfesztiválra vendégei körében a legnagyobb sikert a libaburger, a libamájfagylalt, a sült libatepertő és a tokaji aszús libamájpástétom aratta” – mondta Pap Krisztián, a Libamájfesztivált szervező cég ügyvezetője. „Külön örömömre szolgál, hogy a fesztivál látogatói a libamájételek mellé kézműves termelői sajtokat, lekvárokat, mézeket, söröket, borokat és pálinkákat is kóstoltak a hétvége folyamán.”

Kapcsolódó cikkeink