Másfél milliárdból épül az új baromfifeldolgozó üzem
Új baromfifeldolgozó létesül; az építkezés még e hónapban elkezdődik a Pacsai Ipari Parkban, jövő nyáron pedig megkezdődik a termelés a Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-ben.
A 3400 négyzetméteres alapterületű üzemben a tervezett technológiával évente 800 ezer pulyka, valamint 2,5-3 millió csirke vágására lesz lehetőség – nyilatkozta a Zalai Hírlapnak Bedő Tibor, a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. ügyvezetője.
A műszakonként 5 tonnás kapacitású üzemrészben töltelékárukat, füstölt, főtt, pácolt termékeket gyártanak, egy kisebb csarnokban pedig a melléktermékekből macska- és kutyaeledel készül.
Az 1,5 milliárd forintos beruházáshoz a társaság még 2008-ban 401 millió forint támogatást nyert el. A 2009-ben benyújtott 415 millió forintos pályázatot az előző agrárkormányzat ugyan elutasította, a fellebbezésre pedig még nem kaptak választ, de erre az összegre is számítanak. A projekt indulását OTP hitel biztosítja.
A zalaegerszegi baromfifeldolgozóban 2008 szeptemberében állt le a termelés. A baromfitartók már a csőd előtt termelői csoportokat, beszerzési és értékesítési szervezeteket (bész) hoztak létre, és 2008 júniusában két takarmánykeverővel – Zalacerália Kft. és az Első Zalai Takarmányipari Kft. – közösen, 270 millió forint törzstőkével megalapították a Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-t. A törzstőke több mint 90 százalékát a termelők – 90 pulykatartó és közel 30 csirketartó – által létrehozott bész jegyzi – közli a Zalai Hírlap tudósítása nyomán az MTI.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rangos díjakkal ismerték el a SPAR kevesebb műanyagot igénylő, innovatív csomagolási megoldását
Két rangos díjjal tüntették ki a SPAR Magyarország innovatív csomagolástechnológiáját.…
Tovább olvasom >Távozik a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója
Távozik a posztjáról a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója március 5-ével –…
Tovább olvasom >Hungexpo: több mint 23 ezer látogató kereste fel a Utazás+ Kiállítást és a Budapest Boat Show-t
Több mint 23 ezer látogató kereste fel a 47. Utazás+…
Tovább olvasom >