Más ízvilág
Februárban szervezte első ízben Fűszerakadémia fantázianevű rendezvényét a Wiberg cég termékeit forgalmazó T. Nagy Tamás Kft. Az eseményen az ismert vállalkozó meghívott partnerei vehettek részt, akiknek a cég osztrák képviselői (többek között a termékfejlesztés gasztronómiai oldaláért felelős séf-stáb tagja) mutatták be az elmondottak szerint a világ legjobb termőterületeiről származó fűszereket és a belőlük készült fűszerkeverékeket.
A Marriottban rendezett zártkörű fórum nélkülözte a promóciós felhangokat; az importőr az ételízesítés egy másik dimenzióját próbálta érzékeltetni a neves éttermekből érkezett szakácsoknak.
– Nem az eladásokat akartuk előkészíteni a jól képzett szakembereknek tartott konzultációval – hangsúlyozta a kizárólag prémiumtermékek kereskedelmével foglalkozó T. Nagy Tamás –, inkább valamiféle szemléletváltást kívántunk megindítani bennük.
A szakácsok megszagolhatták, megízlelhették, más hasonló fűszerekkel összehasonlíthatták a Wiberg készítményeit, és hogy mindez szemléletesebb legyen, egy ezekkel készült fogásokból álló ételsort kóstoltak végig. Lesz folytatás, ígérte T. Nagy Tamás, idén még legalább egy hasonló. Később sűrűbben szerveznek Fűszerakadémiát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >