Márciustól netre mennek a Hungaricumok
Tegnap szakmai konferencia keretében mutatta be a Prémium Hungaricum Egyesület az általa alapított kereskedőházat és webáruházat.
A 2004-ben létrehozott egyesület
célja, hogy összefogja a Kárpát Medence
mindazon kis- és középméretű
élelmiszeripari és kapcsolódó
vállalkozásait, amelyek egyedülálló
minőséget állítanak elő, és amelyek
fennmaradása pótolhatatlanul hozzájárul
az egyetemes emberiség gasztronómiai és
kulturális örökségéhez.
Ments András a webáruház
szakmai projektvezetője elmondta, meggyőződésük, hogy
a világháló könnyebb piacra jutást
biztosíthat a magyar élelmiszeripari kis- és
középvállalkozásoknak, ezért március
elsejétől elkezdik működtetni a magyar áruk
web-áruházát.
A tanácskozáson részt
vett Gráf József földművelésügyi és
vidékfejlesztési miniszter, aki a folyamatban lévő
háromoldalú tárgyalásokkal kapcsolatban
elmondta, akár már a jövő hét csütörtökén
megállapodhatnak arról, hogy a magyar
élelmiszeráruház-láncokban 80 százalék
hazai élelmiszer kerüljön a polcokra.
Az agrártárca vezetője
szerint már csak egyetlen vitás pontban egyeztetnek a
szakértők, a kereskedelmi visszatérítések
kérdésében kell még több dolgot
tisztázni, és akkor pont kerülhet a
megállapodásra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >