Márciustól netre mennek a Hungaricumok
Tegnap szakmai konferencia keretében mutatta be a Prémium Hungaricum Egyesület az általa alapított kereskedőházat és webáruházat.
A 2004-ben létrehozott egyesület
célja, hogy összefogja a Kárpát Medence
mindazon kis- és középméretű
élelmiszeripari és kapcsolódó
vállalkozásait, amelyek egyedülálló
minőséget állítanak elő, és amelyek
fennmaradása pótolhatatlanul hozzájárul
az egyetemes emberiség gasztronómiai és
kulturális örökségéhez.
Ments András a webáruház
szakmai projektvezetője elmondta, meggyőződésük, hogy
a világháló könnyebb piacra jutást
biztosíthat a magyar élelmiszeripari kis- és
középvállalkozásoknak, ezért március
elsejétől elkezdik működtetni a magyar áruk
web-áruházát.
A tanácskozáson részt
vett Gráf József földművelésügyi és
vidékfejlesztési miniszter, aki a folyamatban lévő
háromoldalú tárgyalásokkal kapcsolatban
elmondta, akár már a jövő hét csütörtökén
megállapodhatnak arról, hogy a magyar
élelmiszeráruház-láncokban 80 százalék
hazai élelmiszer kerüljön a polcokra.
Az agrártárca vezetője
szerint már csak egyetlen vitás pontban egyeztetnek a
szakértők, a kereskedelmi visszatérítések
kérdésében kell még több dolgot
tisztázni, és akkor pont kerülhet a
megállapodásra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Lassanként visszaépülhet a kiskereskedelmi forgalom és lakossági fogyasztás
A kiskereskedelmi forgalom alakulása és a lakossági fogyasztás visszaépülése az…
Tovább olvasom >Túl vagyunk 2 millió visszaváltott palackon, de még vannak gondok
Az év eleje óta Magyarországon vissza lehet váltani a fém,…
Tovább olvasom >Ausztriában lassult az infláció júniusban
Ausztriában a fogyasztói árak éves növekedése az előzetes becsléssel összhangban…
Tovább olvasom >