Márciustól netre mennek a Hungaricumok
Tegnap szakmai konferencia keretében mutatta be a Prémium Hungaricum Egyesület az általa alapított kereskedőházat és webáruházat.
A 2004-ben létrehozott egyesület
célja, hogy összefogja a Kárpát Medence
mindazon kis- és középméretű
élelmiszeripari és kapcsolódó
vállalkozásait, amelyek egyedülálló
minőséget állítanak elő, és amelyek
fennmaradása pótolhatatlanul hozzájárul
az egyetemes emberiség gasztronómiai és
kulturális örökségéhez.
Ments András a webáruház
szakmai projektvezetője elmondta, meggyőződésük, hogy
a világháló könnyebb piacra jutást
biztosíthat a magyar élelmiszeripari kis- és
középvállalkozásoknak, ezért március
elsejétől elkezdik működtetni a magyar áruk
web-áruházát.
A tanácskozáson részt
vett Gráf József földművelésügyi és
vidékfejlesztési miniszter, aki a folyamatban lévő
háromoldalú tárgyalásokkal kapcsolatban
elmondta, akár már a jövő hét csütörtökén
megállapodhatnak arról, hogy a magyar
élelmiszeráruház-láncokban 80 százalék
hazai élelmiszer kerüljön a polcokra.
Az agrártárca vezetője
szerint már csak egyetlen vitás pontban egyeztetnek a
szakértők, a kereskedelmi visszatérítések
kérdésében kell még több dolgot
tisztázni, és akkor pont kerülhet a
megállapodásra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >