Már tej nélkül is kalciumforrás lett a gabonapehely
Akik rendszeresen gabonapelyhet reggeliznek, a szükséges napi vitamin és ásványi anyag mennyiségét is jobb arányban viszik be a szervezetükbe . Az új receptúrának köszönhetően egy adag Nestlé gabonapehely fedezi a napi ajánlott kalciummennyiség 15 százalékát, így fogyasztása fontos szerepet játszhat a gyermekek csontozatának megfelelő növekedésében és fejlődésében.
Megújult receptúrával kerülnek idén a boltok polcaira a Nestlé gabonapelyhei. A teljes értékű gabonával készült reggelizőpehely egy adagja amellett, hogy 8 féle hozzáadott vitamint és ásványi anyagokat tartalmaz, mostantól egy felnőtt naponta javasolt kalciumbevitelének 15 százalékát fedezi már tej hozzáadása nélkül is. Például egy adag (30 gramm) NESQUIK gabonapehely az új receptúrával 145 mg kalciumot jelent a szervezetnek a korábbi 80 mg-mal szemben, ami 81%-os emelkedésnek felel meg. Ennek köszönhetően kitűnő kalciumforrásként szolgál a nap kezdetén. A termékfejlesztésnél a kutatók nem csupán az alapanyagok minőségére, a kiegyensúlyozott összetételre ügyeltek, hanem arra is, hogy a gabonapehely megőrizze közkedvelt ízét.
„A szervezetnek szüksége van kalciumra a növekedéshez. A fizikai aktivitás szintén hozzájárul a csontok egészséges növekedéséhez. A kiegyensúlyozott és változatos táplálkozással, valamint a rendszeres testmozgással egybekötött egészséges életmód segíthet az erős csontok megtartásában is” – mondja Mihály Tekla, a Nestlé dietetikusa – „Ha a gabonapelyhet tejjel fogyasztjuk, akkor a kalciumbevitelünket tovább növelhetjük.”
Felmérések szerint egyébként sok országban a gabonapehely jelenti a lakosság vitamin és ásványi anyag bevitelének elsődleges forrását.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Lidl bemutatta tizedik, jubileumi szakácskönyvét
A Lidl bemutatta 10. szakácskönyvét, amely közel 4 millió megjelent…
Tovább olvasom >Magyar női vízilabda támogatója lett a Helia-D
Együttműködési megállapodást jelentett be a Helia-D és az UVSE Vízilabda…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >