Már lehet jelentkezni a S.Pellegrino Young Chef Academy 2022/23 versenyre

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2022. 02. 09. 08:24

Ötödik alkalommal is elindul a gasztronómia jövőjét formáló S.Pellegrino Young Chef Academy séfverseny

A kiválasztott résztvevők a legjobbaktól tanulhatnak

A világ TOP 50 étterme-szavazást „jegyző” S. Pellegrino márka egyedülálló nemzetközi akadémiát hozott létre S. Pellegrino Young Chef Academy néven fiatal séfek számára. Az akadémia célja, hogy folyamatos szakmai és személyes fejlődésre ösztönözze az ifjú séfeket, és népszerűsítse a fenntarthatóságot, a befogadást és a társadalmi felelősségvállalást. A kiválasztott résztvevők a gasztronómia világának legbefolyásosabb és legismertebb tagjaitól, valamint gondosan kiválasztott neves partnerektől tanulhatnak.

egyik legizgalmasabb nemzetközi kezdeményezése, a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny, amely a gasztronómia határait újragondoló szakemberek felfedezését és támogatását célozza.

 

A S.Pellegrino Young Chef Academy versenyen a résztvevők egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy csatlakozzanak egy hosszú távú, nagyratörő és előremutató projekthez, amellyel a S.Pellegrino nem csupán a konyhaművészeti közösség, hanem a társadalom fejlődéséhez is hozzájárul. A verseny során a prémium ásványvízmárka a fiatal séftehetségek következő generációját keresi és oktatja. Éppen ezért a megmérettetés ideális lehetőség a gasztronómia minden olyan úttörőjének, aki szívesen állítja magát kihívások elé, és bizonyítani szeretné, hogy képes megteremteni a legkiválóbb ízélményeket, miközben pozitív hatást gyakorol a társadalomra.

A 2022/23-as S.Pellegrino Young Chef Academy verseny lehetőséget biztosít a fiatal séfeknek, hogy csatlakozzanak egy inspiráló és tanulságos kalandhoz, valamint a válogatóktól kezdve egészen a 2023-ra tervezett nagydöntőig nemzetközi figyelmet és jelentős szakmai elismerést nyerjenek. A nemrég lezárult 2019/21-es kiadásban mintegy 300 tehetséges ifjú séf és 50 különböző ország és régió mentorai dolgoztak együtt az egyedi ételek tökéletesítésén, amely során nem csak receptek, hanem a fenntartható és befogadó konyhaművészettel kapcsolatos forradalmi ötletek is születtek. A végső győzelmet arató Jerome Ianmark Calayag viszonyítási ponttá vált mindenki számára, aki a jövőben új szemléletmódot kíván hozni a séfszakmába.

„Néhány hónappal a tavaly októberben Milánóban megrendezett nagysikerű döntő után örömmel jelentjük be a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny ötödik kiadását. Az eredetileg nemzetközi toborzóprojektként indult megmérettetés az elmúlt két évben egy hiteles, állandó oktatási és kapcsolatépítési platformmá alakult, és megszületett a világ minden tájáról érkező, több mint 1000 fiatal és idős séfet felvonultató S.Pellegrino Young Chef Academy inspiráló közössége. A verseny megnyitja az ajtót az Akadémia előtt és elsődleges eszköz arra, hogy ösztönözzük a kreativitást és népszerűsítsük a tehetséget. A projekt összhangban van a gasztronómia világának folyamatos fejlesztésére irányuló törekvéseinkkel, és kiemelkedő teret ad olyan egyetemes értékek közvetítésének, mint a fenntarthatóság, felelősség, befogadás, rugalmasság és szépség” – mondta Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.

A 30 év alatti fiatal séfek 2022. február 7-től április 30-ig jelentkezhetnek a 2022/23-as S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre a www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com oldalon. A személyes és szakmai információk megadása mellett a jelentkezőknek be kell mutatniuk egyedi ételük receptjét is, amely képes megvilágítani személyes hitvallásukat, egyedülálló képességeiket és kreativitásukat. A korábbi évadokhoz hasonlóan az első szakasz jelentkezőit az ALMA, az Olasz Konyhaművészet Nemzetközi Iskolája bírálja el. Az ALMA által kijelölt szűkített listán szereplő fiatal séfek a 16 regionális döntők valamelyikén adhatnak számot tudásukról, amelyek világszerte a 2022-es év második felében zajlanak majd.

A regionális döntők győztesei hivatalosan is versenyre kelhetnek az áhított „S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23 Díjért”, amely előremozdítja karrierjüket és nemzetközi ismertséget hoz számukra. A jelentkezők további három díjat is elnyerhetnek, amelyek elismerik a fiatal séfek sokszínű hitvallását és elkötelezettségét aziránt, hogy az ételeken keresztül érjenek el pozitív változásokat a társadalomban.

Kapcsolódó cikkeink