Már közel 40 ezer adag ételt mentett meg a Magyar Élelmiszerbank és a Wolt közös projektje
Már csaknem egy éve fut a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Wolt közös ételmentő kezdeményezése, amelynek célja, hogy a vendéglátóhelyeken megmaradt, de még kiváló minőségű ételek ne vesszenek kárba, hanem rászoruló családokhoz és intézményekhez kerüljenek. A kezdeményezés 2024 júliusában indult, és azóta több mint 38 ezer adag ételt sikerült célba juttatni tucatnyi partner segítségével.
A projekt lényege, hogy az éttermek – miután délutánra már látják, hogy körülbelül hány adag marad meg a napi menüből – jelzik ezt az Élelmiszerbanknak. Az Egyesület ez alapján szervezi meg a kiszállítást a Wolttal közösen, az adagok számától függően kerékpáros vagy autós futárral. A Wolt futárpartnerei a kiválasztott éttermekből veszik fel az ételeket, majd az Élelmiszerbank koordinációja mellett juttatják el azokat a megfelelő helyszínekre, például hajléktalanszállókra és anyaotthonokba.
„A Woltnál hiszünk abban, hogy a technológia és az infrastruktúra, amit a városi logisztikában napi szinten használunk, nemcsak a vásárlók kiszolgálására alkalmas, hanem arra is, hogy közösen segítsük a közösségeinket. Ez az együttműködés tökéletes példája annak, hogyan lehet összekötni a vendéglátóhelyeket és a rászorulókat úgy, hogy egyetlen adag étel se vesszen kárba”
– mondta el Hartyányi Orsolya, a Wolt Magyarország ügyvezetője.
A kezdeményezéshez az elmúlt egy évben olyan neves partnerek csatlakoztak, mint a Kiosk, a Jazz Event, a KÖTÉNY és az Up Hotel Budapest. A cél, hogy a közeljövőben még több étterem és vendéglátóegység csatlakozzon, és még több adag ételt sikerüljön rászorulókhoz juttatni.
„Az Élelmiszerbank számára kiemelten fontos mérföldkő, hogy a Wolt Drive-val kialakított stratégiai együttműködés révén tavaly óta egy számunkra eddig nem elérhető szegmensből is lehetőség nyílt az élelmiszermentésre. Bízunk benne, hogy ennek köszönhetően idén további jelentős növekedést érhetünk el az adományozott ételek mennyiségében, hatalmas segítséget nyújtva ezzel az arra rászorulóknak”
– tette hozzá Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank elnöke.
A Wolt és az Élelmiszerbank elkötelezett abban, hogy a jövőben még több partnerrel, még több városban bővítsék az ételmentő programot.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar élelmiszerkövető fejlesztést mutatnak be
Egy magyar fejlesztés forradalmasíthatja az élelmiszerek nyomon követését. A SeaCon…
Tovább olvasom >Törökországban megszűnhet az all inclusive svédasztal – drasztikus lépéssel fékeznék az élelmiszerpazarlást
Törökországban évente több mint 23 millió tonna élelmiszer vész kárba,…
Tovább olvasom >Új partnerségekkel ad lendületet ESG kezdeményezéseinek a Wolt
Két új stratégiai partnerségről tett bejelentést a finn étel-házhozszállító vállalat,…
Tovább olvasom >További cikkeink
November vége után is megmaradhat az árrésstop
Ahogyan arról mi is írtunk, meghosszabbította a kormány az élelmiszerek…
Tovább olvasom >Újabb pályázat segíti az élelmiszer-feldolgozást: húszmilliárd forintos keret nyílik ősszel
Az itthon megtermelt mezőgazdasági alapanyag minél nagyobb arányú, hatékonyabb és…
Tovább olvasom >Szeptembertől jön a digitális SZÉP-kártya – nő a keretösszeg is
Idén szeptember 1-jétől életbe lépnek a tavaly bejelentett változások a…
Tovább olvasom >