Már 139 Tescóban működik az élelmiszermentő program
Tavaly összesen több mint 6700 tonna élelmiszert adományozott a Tesco a Magyar Élelmiszerbank Egyesület partnerszervezetein keresztül rászorulóknak. A Tesco célja, hogy áruházaiban egyetlen falat fogyasztható élelmiszer se vesszen kárba. Ennek érdekében elkötelezte magát, hogy 2020-ra az összes közép-európai áruházát felkészíti arra, hogy jótékony célra ajánlja fel az élelmiszer-felesleget.
A Tesco Magyarországon a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen 2014 óta működteti áruházi élelmiszermentő programját, melynek keretében a programban részt vevő áruházakban a munkatársak mindennap összegyűjtik, szortírozzák és az egyesület partnerszervezetein keresztül jótékony célra ajánlják fel a már nem eladható, azonban fogyasztható minőségű zöldséget, gyümölcsöt és pékárut. Az indulás óta már több mint 10 400 tonna élelmiszert ajánlott fel jótékony célra, ami több mint 26 millió adag ételnek megfelelő mennyiség. //
Kapcsolódó cikkeink
A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
A Tesco a napokban publikálta kilencedik élelmiszerhulladék-jelentését, amelyben a hulladék…
Tovább olvasom >A kereskedelem tartotta magát a munkáltatói vonzerő terén – A bizonytalan gazdasági helyzet ártott az FMCG megítélésének
A kihívásokkal teli időszakból a Coca-Cola és a MediaMarkt jött…
Tovább olvasom >Megjelent az FMCG-piac 2024. évi kereskedelmi toplistája
Maradt minden a régiben: Lidl, SPAR, Tesco a dobogósok sorrendje!…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >K&H: hiánypótló iránytűt kapnak a befektetők
Elindult a K&H Értékpapír – befektetői hangulatindex, amely heti rendszerességgel…
Tovább olvasom >Fokhagyma az európai piacokon: Miért nem garantál alacsony árakat a bőséges kínai termés?
Bár Kína idén kiemelkedő fokhagymatermést könyvelhet el, az európai fogyasztók…
Tovább olvasom >