Make food, not war!
Egy étterem, mint a béke követe – ez a pittsburghi Conflict Kitchen, ahol az elvihető falatok mellé valamennyi toleranciát is csempésznek a működtetők. A koncepció a város egy csoportnyi művészének kreatív ötlete: kiválasztanak egy országot, amelyikkel az USA konfliktusban van, onnan pedig egy tradicionális ételfajtát – ezt kínálják az éhes érdeklődőknek négy hónapon keresztül (ennyi időnként változik ugyanis a menü). Nyáron egy iráni szendvicsfajta különféle változatai képezték a kínálatot: a kubideh szendvicsek alapja a marhahús, hagyma, bazsalikom és menta, amit a tipikus arab lepény-kenyérre raknak. Az ételt egy, a városban élő iráni származású képzőművész által tervezett csomagolópapírban adják a vevőnek. A működését májusban megkezdő üzlet megnyitóját az éttermet egy teheráni étteremmel webkamerával összekötve ünnepelték. Az amerikaiak fogékonyak a gasztronómiai újdonságokra, többek között ezért is remélik az ötletgazdák, hogy elgondolásuk a konyhák nyelvén keresztül tanítja toleranciára és megértésre embertársaikat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >