Május 15-ig lehet különleges tejtámogatást igényelni
Május 15-ig igényelhetnek különleges hátrányok kezeléséhez kapcsolódó támogatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) azok a tejtermelők, akiknek gazdaságuk gazdasági szempontból sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny területen van.
A tejtermelőket sújtó különleges hátrányokat az Európai Unió támogatással igyekszik enyhíteni, amelyre Magyarország 2012. évben a 2012. évi SAPS keretösszeg 3,5 százalékát fordítja. A beszállítási, illetve közvetlen értékesítési tejkvótával rendelkező tejtermelők a saját gazdaságukban a 2011/2012. kvótaévben megtermelt és értékesített tej után – legfeljebb a 2012. március 31-én rendelkezésre álló tejkvóta mértékéig – jogosultak e különleges támogatásra.
Azok a tejtermelő gazdák kaphatnak támogatást, akiknek szarvasmarha-állománya szerepel az ENAR nyilvántartásban, telephelyük gazdasági szempontból sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny területen fekszik, és rendelkeznek minimum 1 hektár területalapú támogatásra (SAPS) jogosult területtel.
A kérelemhez mellékelni kell a tejnek felvásárló részére történő értékesítése esetén a felvásárló által a tejtermelőre vonatkozóan, tejkvóta-rendelet szerinti, a 2011/2012. kvótaévre vonatkozó éves jelentés adattartalmának megfelelően kiállított igazolást a beszállított tej mennyiségéről és annak valódi zsírtartalmáról.
A Magyarország területéről értékesítés céljából történő kiszállítása esetén a kiszállított tej mennyiségének és minőségének (zsírtartalmának) megállapítására alkalmas számlákon alapuló nyilatkozatot kell csatolni. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >