Magyarországra is megérkezett a MONKEY 47 Distiller’s Cut 2024 ultraprémium gin
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodta meg a MONKEY 47 márka Distiller’s Cut ultraprémium ginjét, amelynek 2024-es kiadása felejthetetlen ízutazást ígér a különleges gyógynövények és mediterrán trattoriák világába.
A német hagyományairól és ultraprémium minőségéről ismert MONKEY 47 évről évre gyűjtői ritkasággal rukkol elő: közel tizenöt éve izgalmas ízutazásra invitálja a gin szerelmeseit limitált kiadású Distiller’s Cut ginjeivel, melyek minden évben egy kivételes, egyedi növény hozzáadásával készülnek. Idén a receptúra középpontjában a Capparis, ismertebb nevén kapribogyó áll – egy mediterrán csoda, ami egyedi sós íze és gazdag történelmi háttere miatt került a márka ginszakértőinek figyelmébe.
A Capparis egyedi ízvilága
A mediterrán fogásokat kiegészítő egyedi aromájú kapribogyó az idei Distiller’s Cut-ban a tenger és a szárazföld természetes harmóniájára utal. Gazdag és sós ízprofiljával olyan aromás mélységet ad a gin gyógynövényes világához, amely jól hangsúlyozza a klasszikus MONKEY 47 összetevőket is. Merész, ugyanakkor izgalmas választás, amely exkluzivitásával és kifinomultságával testesíti meg mindazt a kreativitást, amelyről a MONKEY 47 ismert.
A felfedezés hagyománya
A MONKEY 47 minden évben inspiráló, új komponenst keres ikonikus italához, így a köztudottan 47 összetevőből álló receptúra a limitált kiadásban egy 48., gondosan kiválasztott alapanyag – a „Species Rara” – hozzáadásával válik exkluzívvá.
„Botanikai kíváncsiság, a minőség iránti megszállott törekvés, és a különleges aromák felkutatása iránti eltökéltség, ez a Species Rara. Az idei utazás a mediterrán térség zord szépségéhez vezette szakértőinket, ahol a Capparis izgalmas vad energiát és egy csepp tengeri aromát adott a gondosan megalkotott receptúrához
– magyarázza Alexander Stein, MONKEY 47 márka alapítója, majd hozzáteszi: „Tavaly Kanadában találtuk meg, amit kerestünk, idén viszont kedvenc olasz éttermünkben bukkantunk rá a 48. botanikai összetevőre.”
A történet egy tradicionális olasz fogással kezdődött, ami nem volt más, mint spagetti szardellával és kapribogyóval. A házias, ugyanakkor klasszikus ízélmény azonnal nyilvánvalóvá tette, hogy a finom ízszimfóniát adó kapribogyók többre képesek, mint egy jól bevált recept díszítése. A következő lépés a tökéletes bogyó felkutatása volt, így jutottak el a szakértők a Földközi-tenger közepén, a Szicíliai-szorosban található vulkánikus eredetű Pantelleria szigetére.
„A MONKEY 47 Distiller’s Cut 2024 egy fűszeres és elegáns gin, amelyben a tenger enyhe sós íze és egy édeskés, dióra emlékeztető jegy bontakozik ki. Kivételes ízélményt nyújt, nemcsak azoknak, akik szívesen képzelnék magukat Pantelleria szigetére.”
– magyarázza Rácz Zoltán, a MONKEY 47 magyarországi márkanagykövete.
Ugyanaz, de mégis más…
A limitált kiadás kifinomult megjelenése hűen tükrözi a márka minőség iránti töretlen elkötelezettségét és gazdag örökségét. A Distiller’s Cut címke ezúttal egy tompa, földes zöld árnyalatot kapott, amelyet a Pantelleria vulkáni szigetéről származó sózott kapribogyók inspiráltak. Az ajándékdoboz kialakítása visszafogott módon ötvözi a MONKEY 47 tapétamintáit és az új Distiller’s Cut 2024 különleges címkeszíneit. A címke természetesen FSC papírból készült, így a márka társadalmi felelősségvállalási normáinak is megfelel.
Signature serve
A minőség a legjobb recept. Ez az elve vezérelte Alexander Steint, a MONKEY 47 alapítóját is, amikor az idei Distiller’s Cut Signature Serve italáról elmélkedett.
Miért ne próbálnánk ki az italt tisztán, önmaga tökéletességében? Tiszta MONKEY 47 Distiller’s Cut Capparis, amelyet egyetlen „LA NICCHIA” kapribogyó finom, sós csókja koronáz meg. Salute! Egészségünkre!
Magyarországon a MONKEY 47 Distiller’s Cut 2024 kiskereskedelmi forgalomba nem kerül, csak néhány exkluzív bár kínálatában lesz elérhető november 18-24 között a készlet erejéig.
A MONKEY 47 Distiller’s Cut 2024 a következő magyarországi bárokban lesz kóstolható.
Virtu Budapest
A Virtu Budapest az egyik legkülönlegesebb panorámát nyújtó bár a fővárosban, páratlan kilátást nyújt a városra a MOL Campus tetejéről. Vendégei a kék-zöld márvány pultnál egyedülálló koktélkínálatot kóstolhatnak.
https://virturestaurant.com/koktel
Hotsy Totsy
A Budapest 7. kerületében található Hotsy Totsy egy speakeasy koktélbár, amely az 1920-as évek szesztilalmának hangulatát idézi. Vintage dekorációja és nosztalgikus zenei aláfestése miatt a helyiek és a turisták kedvence is. Nemrég a világ 500 legjobb bárja közé sorolták, jelenleg a 469. helyen áll.
St. Andrea Wine&Skybar
Budapest legpezsgőbb pontján, a Vörösmarty tér felett található St. Andrea Wine&Skybar-ban minden az élet szeretetéről szól: kiváló borokkal, fantasztikus koktélokkal és könnyed bárételekkel, lenyűgöző kilátással várja vendégeit.
Marriot Liz & Chain Rooftop Bár
A Duna-parti Marriott Hotel 9. emeletén rejtőző Liz & Chain Rooftop Bár a tetőbárok élményét organikus alapanyagokból készült italaival és kreatív újrahasznosítási technikákkal készült fogásaival definiálja újra. Hisznek abban, hogy a fenntarthatóság és az élvezetek harmonikusan megférnek egymás mellett. Impozáns budapesti panorámával és tetőbár hangulattal várják vendégeiket.
Blue Fox The Bar
A Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszintjén a megújult Blue Fox The Bar az élet, a természet körforgását tükrözi koktéljaiban és dizájnjában. A koktéllapon a természet ad inspirációt az egyedi signature italokhoz. A Blue Fox The Bar célja, hogy az izgalmas budapesti bárvilágban olyan találkozóhelyet biztosítson a hazai vendégeknek is, amely adottságai miatt komplexebb élményt nyújt, mint a klasszikus koktélbárok többsége.
https://www.kempinski.com/hu/hotel-corvinus-budapest/restaurants-bars/blue-fox-the-bar
Studio55 Szeged
A szegedi Studio55 a Belvárosi Mozi galériáján kínál egyedülálló koktélokat exkluzív környezetben. A város legnagyobb italválasztékával és profi bártenderekkel várja vendégeit. Céljuk a jó hangulat mellett a minőségi italfogyasztás magas szintre emelése.
https://www.facebook.com/studio55barandlounge
Higgi the Tiki (Győr)
A győri Higgi the Tiki bár a 20-as évek Tiki kultúráját idézi. Különleges hangulata felejthetetlen élményt nyújt vendégei számárra. Nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományok fenntartására és mellette a letisztultság világára is. A bár nem titkolt célja a Budapesten kívüli bárélet fellendítése.
https://www.facebook.com/Higgithetikibar/
P’artisan
Pécs szívében, a történelmi Nádor Szálló egykori sörözőjében működő P’artisan kraft koktélbár a múlt és a jelen izgalmas keverékével különleges helyszínt és izgalmas italkínálatot nyújt, ahol friss, szezonális koktélok és brunch fogások várják a vendégeket.
https://www.facebook.com/partisancafebar/
Kapcsolódó cikkeink
Óriási magyar siker Amerikában: magyar pálinkafőzde nyerte el az “Év Lepárlója” díjat
Kiemelkedő minőség, kiváló ár-érték arány és szemet gyönyörködtető csomagolás –…
Tovább olvasom >Nébih: 27 ginből 3 nem felelt meg az előírásoknak
A Szupermenta program termékteszt összehasonlító vizsgálatában 27 gint elemeztek, ebből…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >