Magyarországon jártak a világ legjobb szakácsai
Október elején Budapesten tartotta avatási ceremóniáját a világ legrégebbi és legjelentősebb gasztronómiai egyesülete, a Conférie de la Chaine des Rotisseurs, Association Mondial de la Gastronomie.
A budapesti eseményen Dr. Niklai
Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke is köszöntötte
a résztvevőket. A kiváló szakácsok itt
tartózkodásuk során megismerkedtek a főváros
kulturális és gasztronómiai kínálatával,
dunai hajókiránduláson vettek részt,
ellátogattak a Duna-kanyarba, majd október 4-én,
este került sor az avatási és előreléptetési
ceremóniára. A kétévenként
rendezett avatási ceremónia a szervezet egyik
legfontosabb eseménye.
A Conférie de la Chaine des
Rotisseurs, Association Mondial de la Gastronomie 70 ország
legjobb séfjeit és gasztronómusait tömöríti.
A szervezet gyökerei a XIII. századba, Franciaországba
nyúlnak vissza. Eredetileg e kiváló középkori
szakácsok a libasütés mesterei voltak. A francia
forradalom idején, 1793-ban feloszlatták a szervezetet,
amely csak 1950-ben éledt újjá Párizsban.
A pajzsos-láncos szalagot, mint megkülönböztető
jelzést csak kiváló szakácsok viselhetik
szerte a világon. A szervezet versenyei a legrangosabb
nemzetközi gasztronómiai megmérettetések
közé tartoznak.
Az 1990-ben alakult magyarországi
tagozatnak 150 tagja van.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >