Magyarország tortája: megvan a három döntős
A székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúció, a budapesti Művész Kávéház Aranyló tokaji és ugyanennek a háznak az Eper furmint nevű tortáját választotta ki első körben a szakmai zsűri a Magyarország tortája versenyben.
Auguszt E. József cukrász, a zsűri tagja az MTI-nek elmondta, a három kiválasztott torta mindegyikén van még mit javítani, erre a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, illetve a zsűri javaslatai alapján sor is kerül a további fordulók alatt.
A cukrász szerint a Somlói revolúció valóban forradalmi torta, hiszen bár alapvetően a somlói galuska ízével dolgozik, se kívül, se belül nem emlékeztet a magyar édességre. Az Eper furmint torta Auguszt E. József elmondása szerint igazán „kacifántos egyesítése” az epernek és a furmintnak, az Aranyló tokaji tortában pedig erőteljesen érződik a magyar bor íze, a világos piskótaalapon készült tortát tokajival és csokoládéval kezelt mazsola bolondítja meg.
A szakmai zsűri húsz versenyző közül választotta ki a három tortát, amelyeknek a következő hetekben további két körben kell vizsgázniuk, míg kiválasztják közülük az augusztus 20-i nemzeti ünnepre Magyarország 2014-es tortáját. Fontos szempont a döntésben, hogy mindenki számára könnyen, különleges technikák nélkül is elkészíthető legyen az édesség. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >