Magyarország a díszvendége a lengyel élelmiszeripari vásárnak
Magyarország a díszvendége a Varsó melletti Nadarzynban csütörtökön megnyílt, Warsaw Food Expo 2017 elnevezésű nemzetközi élelmiszeripari vásárnak, melyet a visegrádi csoport (V4), valamint Bulgária, Románia és Szlovénia földművelésügyi minisztereinek találkozója alkalmából szerveztek idén.
Magyarország a díszvendége a Varsóban megnyílt nemzetközi élelmiszeripari vásárnak
A Magyarországot a péntekig tartó miniszteri találkozón képviselő Nagy István, a földművelésügyi tárca államtitkára a vásár megnyitóján a mezőgazdasági ágazat támogatásának szerepét emelte ki a nemzetközi együttműködésben.
Krzysztof Jurgiel lengyel földművelésügyi miniszter beszédében kiemelte: a június végéig tartó lengyel soros V4-elnökség térségünk nevében a közös uniós agrárpolitika jövőjére vonatkozó konstruktív követelmények kidolgozására törekedett.
A közös agrárpolitika a bővített formátumú V4-találkozó pénteki napirendjén is szerepel majd.
A nadarzyni kongresszusi központban mintegy 25 ezer négyzetméternyi területen megrendezett Warsaw Food Expón mintegy 300 kiállító képviselteti magát. Bemutatkozik több magyar borászat, illetve pálinkafőzde, valamint külön standon a Magyar Nemzeti Kereskedőház. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
KSH: az ipari termelés 5,2 százalékkal csökkent májusban
Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal…
Tovább olvasom >Mikroműanyagok és táplálkozás: A rejtett veszélyek
Az elmúlt években a mikroműanyagok jelenléte és hatásai egyre inkább…
Tovább olvasom >A legfontosabb agrár-külkereskedelmi partner Németország
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kivitelének értéke 3570 millió eurót,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >