Magyarország a berlini Zöld Héten
A nemzetközi „Zöld Hét” 10.2-es pavilonja a magyar megjelenés már megszokott, a látogatók érdeklődésre számot tartó helyszíne: a magyar közösségi standon idén 16 termelő termékeit mutatják be a nagyközönségnek január 21. és 30. között Berlinben.
A bemutatott között olyan különlegesség is szerepel, mint szalámi mangalicából, szürkemarhából, vagy szarvashúsból készült változata. A látogatóknak nem kell persze lemondaniuk a balatoni nyaralásokról ismert kürtőskalácsról, a tokaji és egri borokról, a pálinkáról sem. Olyan mézkülönlegességek is szerepelnek a palettán, mint a selyemfűméz, vagy a vadvirágméz. A magyar konyhát „haza is lehet vinni”, hiszen a pörkölt, a töltött káposzta konzerv formájában szintén szerepel a választékban.
Kiváló hazai gasztronómiai remekeink megismerését látványkonyhával, magyar szakácsokkal és kóstoltatásokkal teszik még élvezetesebbé a szervezők.
2010-ben Magyarország partnerországi státuszban mutatkozhatott be nagy sikerrel egy teljes pavilont megtöltve, a tradicionális magyar élelmiszerek gyártóival az AMC megújult arculatú, nemzeti standjain. Az Agrármarketing Centrum idén egy 117 m2-es közösségi szigetstandot, valamint egy 42 m2-es sarokstandot üzemeltet, amelyeken összesen 16 kiállító számára biztosít megjelenési és árusítási lehetőséget a 10 napos vásáron.
Magyarország részvétele a Grüne Woche kiállításon csak az első a sorban: magyar termékekkel a berlini Fruit Losgistica, majd a nürnbergi Biofach és Prowein kiállításokon találkozhat a német közönség. A korábbi évek munkáját folytatva az AMC ismét szervez áruházi akciót Németországban, így a termékek mind a fogyasztók, mind a szakmai látogatók szeme előtt lesznek.
Az Internationale Grüne Woche 2011 kiállítás résztvevői:
Kiállító cég:
termékkör:
1.
Sauer Bt. (Vecsés)
saját készítésű vecsési savanyúságok
2.
Aranynektár Kft. (Dunavarsány)
mézek
3.
Balatoni Hús – Kistelek (Kistelek)
szalámi és kolbász termékek
4.
Domaine Edegger Pincészet (Badacsony)
bor
5.
Kürcsi Kft. (Csömör)
kürcsi őskalács
6.
Ferihegy Kft. (Vecsés)
zöldségkonzervek, készételkonzervek, pástétomok
7.
Pannon Tokaj Kft. (Budapest)
bor, pálinka
8.
Egri Korona Borház Kft. (Demjén)
bor, gomba
9.
Vám-Sa Bt. (Pécs)
szarvas, vad, mangalica, füstöltáruk, szalámik, kolbászok
10.
Univer Product Zrt (Kecskemét) – egyéni kiállító
Piros arany, Guyláskrém, Fokhagymakrém, Erős Pista, Édes Anna, szószok, majonéz, mustár, ketchup
11.
Ráthonyi Kft. (Debrecen) –
egyéni kiállító
Traubi és Róna üdítőitalok
12.
Mabarcell Kft. (Újszentiván)
kézzel készített, gyorsfagyasztott nyers rétes rudak, helyszínen, kézzel készített frissen sütött rétesek (kb. 20 féle ízben)
13.
Szilváshús Kft. (Újszilvás)
szarvas kolbász-szalámi, mangalica kolbász, szalámi
14.
Royal Manufaktúra Kft. (Békéscsaba)
kolbász
15.
Szicsek Kft. (Tiszaföldvár)
pálinka
16.
Magyar Turizmus Zrt. (Berlin)
hazai turisztikai programok népszerűsítése
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
AI a vezetésben: több mint automatizálás, a munka támogatása
A mesterséges intelligencia (AI) alkalmazása az üzleti életben már nemcsak…
Tovább olvasom >Jön az idei utolsó Trade Marketing Klubülés – POPAI POP díjátadóval
November 28-án a MOM Kulturális Központ (MOMKult) különtermébe várunk mindenkit,…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben? Jön a 34. Biokultúra Nap!
A Magyar Biokultúra Szövetség immár 34. alkalommal rendezi meg a…
Tovább olvasom >