Magyar csapat a Pizza Világbajnokságon – A nap képe
Piaggio Pizza Porter Team Hungary néven magyar csapat is indul a pármai Pizza Világbajnokságon Kovács Lázár vezetésével.
A pizza olyan étel, ami embereket, nemzeteket, országokat köt össze. A pizzakészítés hagyomány, kultúra és életérzés, ráadásul az ízletes tésztának és a változatos feltéteknek köszönhetően szinte mindenki szereti.
A pizza készítésében az olaszok verhetetlenek, ezért is rendkívüli vállalás és kihívás, hogy a 2022. április 5-7. között Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon magyar csapat is indul, amelynek tagjai mindegyik verseny-kategóriában vállalták a megmérettetést: klasszikus pizza, serpenyős pizza, pizza lapáton pizza, gluténmentes pizza.
A magyar csapat tagjai, Kovács Lázáron (Lázár Chefen) túlmenően magyarországi pizza séfek, illetve tapasztalt szakértők: Damu László, Dömők Zsolt, Takács Márk és Paduraru Alexandru.
A Circo pizzériában tartott felkészülési nyílt napon, egy utánozhatatlan pizza party keretében bemutatásra került a magyar csapat és a különleges versenypizzák.
Kovács Lázár és Damu László konyhai séf – pizza séf párosa a klasszikus kategóriában duóban készítik a versenypizzát. Ennek a lényege, hogy a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát.
A versenyre a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat. A magyar csapat természetesen magyar alapanyagok felhasználásával fogja elkészíteni a versenypizzákat.
„A versenyen való részvétel célja többek között a magyar minőségi alapanyagok népszerűsítése. Ilyen a TRIVEGA édes eper paradicsom, amelynek cukorfoka vetekszik az olasz paradicsomokéval, a TEBIKE pálpusztai sajt, illetve nem utolsó sorban a YESS! pizzaszósz. A TEBIKE pálpusztai sajt különleges és intenzív ízvilága a terveink szerint változatosságot és nem kis meglepetést fog nyújtani a zsűrinek. – mondta el Kovács Lázár. – A versenyzők két pizzával készülnek. Az egyik egy ázsiai fűszereket és ízvilágot felvonultató pizza lesz, a másik pedig egy húsmentes pizza, amiben a grillezett zöldségek, a kerti fűszerek kapnak igazán nagy figyelme.”
Damu László és Paduraru Alexandru konyhaséfek egy évben nagyságrendileg fejenként 80.000 pizzát készít el, és kb. 20 éve napi szinten képzik magukat. „Számos irányzat létezik, és számos tényező meghatározza azt, hogy mitől lesz magas minőségű egy pizza, de a lényeg talán a gondosan, hagyományos módszerekkel elkészített tészta, a minőségi alapanyagok és a magas hőfokú kemence, amelyben kb. 1-1,5 perc alatt el tud készülni a pizza, az ami legközvetettebb módon hat a minőségre.” – mondta Damu László.
Kapcsolódó cikkeink
Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Adventi naptár sörisszáknak – A nap képe
Nem bonyolítják túl, mégis izgalmasnak tűnik a sörszaküzlet adventi naptárja.
Tovább olvasom >Mínuszkalóriás snack ünnepek utánra – A nap videója
Gusztusos – talán még ízgazdag is lehet! A videóért katt…
Tovább olvasom >További cikkeink
NGM: szárnyal a turizmus, novemberben 17 százalékkal bővült a vendégforgalom
Újabb csúcsokat döntött a hazai turizmus 2024 novemberében: a vendégek…
Tovább olvasom >Szallas.hu: szilveszterkor Eger, Szeged és Pécs a legkeresettebb a belföldi utazók körében
Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Szeged és Pécs a…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >