Magyar rizs és kékbúzaliszt is szerepel a Biofach kiállítás magyar közösségi standján
Ismét elrajolt Európa legnagyobb bioszakvására, a nürnbergi Biofach. Az esemény a kontinens egyik legjelentősebb organikus élelmiszereket és kozmetikumokat felvonultató seregszemléje, amely évente mintegy 35 ezer szakmai látogatót vonz. A 2025. február 11-14. között zajló szakvásáron az Agrármarketing Centrum 117 négyzetméteres közösségi standján 12 kiállító kínálja termékeit és szolgáltatásait. A kiállításon az Agrárminisztériumot Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára képviseli.
A korábban megszokott és keresett termékpaletta mellett számos különlegességgel és újdonsággal szolgálnak az Agrármarketing Centrum kiállítói a kontinens legelismertebb ökológiai szakvásárán. A biominősítésű zöldségek, gyümölcsök, fűszerpaprika-őrlemények, magolajok, gluténmentes termékek mellett olyan kuriózumokkal is találkozhatnak a szakmai érdeklődők most először, mint például ősgabonákból, vagy a magyar nemesítésű kékbúzából készült liszt. A Szegedi Gabonakutató által nemesített kék színű búzafajta az antocián tartalma okán jóval több beltartalmi értékkel bír, mint a hagyományos búzafajták, ráadásul antioxidáns és antibakteriális hatású.
Több év kihagyás után magyar termesztésű rizzsel, puffasztott rizstallérokkal és rizsliszttel is találkozhatnak az érdeklődők a közösségi standon. Kisújszálláson már az 1960-as évektől termesztenek rizst több mint 1000 hektáros területen, a kifejezetten a magyar viszonyokra nemesített rizsfajtákból pedig kiváló minőségű termékeket állítanak elő.
Szintén újdonságnak számít az organikus módon feldolgozott dió-készítmények, dióolajok megjelenése is. Elismerésre méltó teljesítmény, hogy a Biopont Kft. BBQ ízesítésű kölesgolyóját beválogatták a kiállítás leginnovatívabb termékeit bemutató „Novelty” stand termékei közé.
A kiállítási standot az Agrárminisztérium képviseletében Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár is meglátogatta.
Kapcsolódó cikkeink
A rizs árának alakulása: miért drágul és hogyan hat ránk?
A rizs, mint alapvető élelmiszer, az utóbbi időben jelentős ármozgásokat…
Tovább olvasom >Újra növekedési pályán az európai bio piac, Magyarország az öko területaránnyal a globális mezőny első negyedébe került
Elérhetőek a legfrissebb statisztikai adatok az ökológiai gazdálkodás globális fejlődéséről.…
Tovább olvasom >A klímaváltozás veszélyezteti Japán híres rizstermelését
A klímaváltozás nemcsak a magyar gazdákat sújtja, de Japánban is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >Online is megugrott az élelmiszer-vásárlás karácsony előtt
A karácsonyi készülődés határozta meg a Kifli.hu online szupermarket forgalmát…
Tovább olvasom >