„Magyar Hetek” és „Magyar gasztronómiai napok” Szerbiában

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 10. 31. 00:00

A délszláv piacok meghódítása érdekében az AMC tovább folytatja a magyar élelmiszeripari termékek 2006-ban megkezdett promócióját Szerbiában.

2006-ban a belgrádi MERCATOR
élelmiszer-hipermarketjében zajlott áruházi
eladásösztönző akció több mint százféle
magyar termék részvételével, míg
2007-ben már az M-RODIĆ áruházlánc is
csatlakozott a „Magyar Hetekhez”. Idén a METRO és
KTC áruházláncok hipermarketjeiben folytatódik
a promóció, melynek lebonyolítását
az AMC által kiírt közbeszerzési eljárás
nyertese, a szabadkai székhelyű PRO VOX Marketing d.o.o.
végzi.
A résztvevő áruházláncok
vállalták egységeikben 15 kiválasztott
magyar termelő cég legkevesebb 70 féle termékének
bemutatását és árusítását.
Az akció helyszínei:
Belgrád, Zimony, Újvidék, Kragujevác,
Niš, Szabadka, Zenta, Zombor, Becse és Apatin, időpontjai:
METRO: 2008. október 9-23. KTC: november 3-9.
A „Magyar Hetek” népszerűsítését
is az áruházláncok végzik, melynek
eszközei: rádiószpotok, járműreklámok
az érintett városokban, City light kampány,
akciós szórólapok, termékismertető
katalógus, áruházi plakátok és
kóstoltatások.
Az áruházi akciók
mellett 2008-ban sor kerül a szerb piacon már jelen lévő
magyar élelmiszeripari importtermékek (Pick szalámi,
felvágottak, sajtok, kacsa, libamáj stb.) egy új
szegmensben, a vendéglátóiparban
(HoReCa-szektor) történő megjelentetésére
is. Az éttermi kampány célja, hogy a résztvevők
(beszerzők, vendéglátósok) hosszú távon
érdekeltté váljanak a magyar gasztronómiai
alapanyagok, élelmiszerek és ételek
beszerzésében, népszerűsítésében.
Helyszínek: Szerbia nagyobb városainak (Belgrád,
Valjevo, Szabadka, Újvidék, Niš) ismertebb éttermei.
A mintegy másfél hónapos
időtartam alatt lebonyolítandó rendezvénysorozat
megszervezésére Szerbia fent említett öt
nagyobb városának egy-egy ismert éttermében
kerül sor. Az egyes rendezvényeken a Magyarországról
importált hús- és tejipari termékekből
profi szakácsok készítik el az
ételkülönlegességeket, és azok
elkészítési módjáról pontos
leírást nyújtanak a jelenlevőknek.

A célzottan meghívott
potenciális üzleti partnerek (éttermek
tulajdonosai, helyi beszerzők, mesterszakácsok, valamint a
protokoll-vendégek) száma éttermenként
minimum 50-60 fő.

A szárnyasokból készült
élelmiszeripari termékeink kiemelt szerepet kapnak a
programban, mivel ez utóbbiak (különösen a
pulyka, a kacsa és a liba) jelenleg hiányszegmenst
képeznek Szerbia húsfeldolgozó iparában.
A rendezvényszervező a gasztronómiai bemutatókat
kiegészítve célzottan a szerbiai piacra
kiválasztott, minőségi magyar borokból is
biztosítja a borkóstolás lehetőségét. 

Kapcsolódó cikkeink