Magyar borok az EU-ban
Magyarország 2011 első félévében sorra kerülő uniós elnöksége egyik kiemelt célja a magyar borkultúra és gasztronómia bemutatása. Az Európai Unió Tanácsának soros elnökeként hazánk mintegy 250 uniós találkozónak és munkaértekezletnek ad otthont, amelyek mindegyikén magyar borokat szolgálnak majd fel az EU tagországaiból érkező vendégeknek.
A Külügyminisztérium felkérésére tekintélyes szakmai zsűri válogatta ki a borokat és pezsgőket az állófogadásokra, a hivatalos vacsorákra, és csúcsminőségű italokat az informális miniszteri tanácsülésekre és egyéb magas szintű rendezvényekre. Az előbbi két rendezvényfajtára csak olyan borokkal lehetett pályázni, amelyek már részt vettek egy magyarországi helyszínen lebonyolított nemzetközi szintű borversenyen, és ott érmes helyezést értek el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >