Magyar biotermékek mutatkoznak be a lengyelországi szakkiállításon
A bioborok, biopálinkák, bioételek és más, bio- és természetes alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállítók és forgalmazók mutatkoznak be a pénteken megnyílt, a lengyelországi Lodzban rendezett háromnapos Natura Food Nemzetközi Hagyományos- és Bioélelmiszer Vásáron, ahol Magyarország a díszvendég.
Az élelmiszerek bemutatása mellett Magyarország bízik abban, hogy lengyel-magyar üzleti kapcsolatok kialakítására is lehetőség nyílik a vásár alkalmával – idézi a szaktárca közleménye Bognár Lajos helyettes államtitkárt, aki Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb szakkiállításának és vásárának megnyitóján beszélt.
Elmondta, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) fontosnak tarja, hogy egyre nagyobb nyilvánosságot kapjanak a bio- és a természetes alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállítók és forgalmazók. Ezért a magyar szaktárca örömmel fogadta el a vendéglátó ország megkülönböztető felkérését. A részvétellel alkalom nyílik arra, hogy a vásárra látogatók betekintést kaphassanak a magyar ökológiai gazdálkodási szektorba, illetve a kiállítókon keresztül a magyar biotermék palettába.
A rendezvényen az ökológiai ellenőrzés és tanúsítás, valamint a kutatási szektor is képviselteti magát. Elsősorban azokkal a termékekkel mutatkozik be Magyarország, amelyek a lengyel biotermékek piacáról hiányoznak. Emellett a kínálatban helyet kaptak a bioételek is, többek között pékáruk, húskészítmények, zöldségek és gyümölcsök, fűszerek, és vitaminokban, rostban gazdag, hozzáadott adalékanyagokat nem tartalmazó termékek is – tájékoztat a közlemény. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >Idén is gazdára várnak a Green Pledge védjegyek!
Újra várja a pályázatokat a Green Pledge – a kezdeményezés immár harmadik…
Tovább olvasom >