Magyar biotermékek mutatkoznak be a lengyelországi szakkiállításon
A bioborok, biopálinkák, bioételek és más, bio- és természetes alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállítók és forgalmazók mutatkoznak be a pénteken megnyílt, a lengyelországi Lodzban rendezett háromnapos Natura Food Nemzetközi Hagyományos- és Bioélelmiszer Vásáron, ahol Magyarország a díszvendég.
Az élelmiszerek bemutatása mellett Magyarország bízik abban, hogy lengyel-magyar üzleti kapcsolatok kialakítására is lehetőség nyílik a vásár alkalmával – idézi a szaktárca közleménye Bognár Lajos helyettes államtitkárt, aki Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb szakkiállításának és vásárának megnyitóján beszélt.
Elmondta, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) fontosnak tarja, hogy egyre nagyobb nyilvánosságot kapjanak a bio- és a természetes alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállítók és forgalmazók. Ezért a magyar szaktárca örömmel fogadta el a vendéglátó ország megkülönböztető felkérését. A részvétellel alkalom nyílik arra, hogy a vásárra látogatók betekintést kaphassanak a magyar ökológiai gazdálkodási szektorba, illetve a kiállítókon keresztül a magyar biotermék palettába.
A rendezvényen az ökológiai ellenőrzés és tanúsítás, valamint a kutatási szektor is képviselteti magát. Elsősorban azokkal a termékekkel mutatkozik be Magyarország, amelyek a lengyel biotermékek piacáról hiányoznak. Emellett a kínálatban helyet kaptak a bioételek is, többek között pékáruk, húskészítmények, zöldségek és gyümölcsök, fűszerek, és vitaminokban, rostban gazdag, hozzáadott adalékanyagokat nem tartalmazó termékek is – tájékoztat a közlemény. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Üzleti tervezéshez egy kis segítség
A CEONET Klub és az Egyensúly Intézet újabb közös eseményre…
Tovább olvasom >Európai küldöttséget látott vendégül az NFFT és a BCSDH
Milyen európai szintű együttműködések segíthetik az európai és a hazai…
Tovább olvasom >Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >