Magyar bio bor sikere Németországban
A németországi bio bor világbajnokságon a Gajdos Pincészet 2009-es Cabernet Franc Selection borát nagy aranyéremmel jutalmazták. A Gajdos Pincészet Egerszalókon, az Egri Borvidéken gazdálkodik. A pincészet kizárólag ökológiai termesztésű szőlőből készíti bio minősítésű borait.
A méltán híres és egyre elismertebb magyar borok rendszeres résztvevői a különböző nemzetközi borversenyeknek, ahol a hazai nedűk szép eredményeket érnek el. Az idei, Németországban rendezett bio bor világbajnokságon a több ezer, megmérettetésre kiválasztott palack közül az arany és ezüstéremes borokat megelőzve hetet nagy aranyéremmel díjaztak. Ezek közül az egyik a Gajdos Pincészet 2009-es Cabernet Franc Selection bora.
A bio-bor világbajnokság ünnepélyes eredményhirdetése február 13-án lesz Nürnbergben.
(kormany.hu, VM Sajtóirodája)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
OKSZ: A kiskereskedelem nem felelős az emelkedő árakért
A kiskereskedelmi forgalom júniusi 3 százalékos – éves emelkedése az…
Tovább olvasom >A Kárpát-medence legízletesebb magyar ételeit is megkóstolhatjuk a Szent István Napon
A Kárpát-medence legfinomabb fogásait, zamatos illatokat és hagyományőrző programokat ígér…
Tovább olvasom >Közel 2,3 milliárd forintos fejlesztéssel újult meg három SPAR áruház országszerte
A kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére is folytatja beruházásait a…
Tovább olvasom >