Magyar bio bor sikere Németországban
A németországi bio bor világbajnokságon a Gajdos Pincészet 2009-es Cabernet Franc Selection borát nagy aranyéremmel jutalmazták. A Gajdos Pincészet Egerszalókon, az Egri Borvidéken gazdálkodik. A pincészet kizárólag ökológiai termesztésű szőlőből készíti bio minősítésű borait.
A méltán híres és egyre elismertebb magyar borok rendszeres résztvevői a különböző nemzetközi borversenyeknek, ahol a hazai nedűk szép eredményeket érnek el. Az idei, Németországban rendezett bio bor világbajnokságon a több ezer, megmérettetésre kiválasztott palack közül az arany és ezüstéremes borokat megelőzve hetet nagy aranyéremmel díjaztak. Ezek közül az egyik a Gajdos Pincészet 2009-es Cabernet Franc Selection bora.
A bio-bor világbajnokság ünnepélyes eredményhirdetése február 13-án lesz Nürnbergben.
(kormany.hu, VM Sajtóirodája)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Versenytényezővé válik a telephely az e-kereskedelemben
A digitalizáció és a fogyasztói elvárások gyors változása nyomán az…
Tovább olvasom >Exportban erősödik a Gyermelyi – alkalmazkodás a kihívásokhoz
A Gyermelyi Zrt. 2024-es pénzügyi beszámolója alapján világosan látszik: a…
Tovább olvasom >Önkéntes Vízadó program indul Budapesten
Önkéntes Vízadó programot hirdet Budapesten a 10 millió Fa, Budapest…
Tovább olvasom >