Magyar Big Mac-ben magyar csirke
Már Magyarországon is kapható az ikonikus Big Mac csirkehúsos változata, a Chicken Big Mac. A McDonald’s itthon elérhető csirkés fogásaihoz hasonlóan az új szendvics húspogácsája is 100%-ban hazai csirkehúsból készül és január 18-tól érhető el, limitált ideig,

Magyarországon először mutatkozik be az ikonikus szendvics csirkehúsos változata
A McDonald’s év eleji ajánlatával egy világszerte ismert és népszerű szendvicsét, a Big Mac-et gondolta újra. Magyarországon most először mutatkozik be a McDonald’s ikonikus emeletes szendvicsének csirkehúsos változata, mellyel az étteremhálózat célja, hogy új, izgalmas Big Mac-élményt nyújtson a rajongóknak. Különlegessége, hogy marhahúspogácsa helyett két, bundázott csirkehúspogácsát tartalmaz. Ezek a húspogácsák – csakúgy, mint a hazai Mekiben kapható összes csirkés termék – 100%-ban magyar csirkehúsból készülnek.
A csirkehúsos szendvicsek kedvelői mellett a Meki a bacon rajongókra is gondolt, így újra kapható a jól ismert Big Mac Bacon, a klasszikus Big Mac baconös változata. Természetesen mindkét Big Mac-variáció emeletes, két húspogácsát tartalmaz, és természetesen a híres Big Mac szósz sem hiányozhat belőlük. Utóbbi receptje – és ezt talán még mindig kevesen tudják – csak a városi legendák szerint titkos, a különleges szósz összetétele a vállalat által létrehozott Mekilexikonban is elérhető.
A Big Mac története több mint fél évszázaddal ezelőtt kezdődött. Az 1968-ban forgalomba hozott új, emeletes hamburger ötlete Jim Delligatti, az egyesült államokbeli McDonald’s-hálózat egyik franchise-partnerének fejéből pattant ki azért, hogy egy, kifejezetten felnőtteknek szóló termékkel lendítse fel étterme forgalmát. Az elképzelés fényesen bevált, hiszen a Big Mac máig a világ egyik legnépszerűbb hamburgere, amely több mint 100 ország McDonald’s-éttermének a kínálatában szerepel.
A Chicken Big Mac és a Big Mac Bacon limitált ideig, január 18-tól érhető el a magyarországi McDonald’s éttermekben vagy házhoz szállítással.
Kapcsolódó cikkeink
Shake, rendszerváltás, generációváltás – A győri McDonald’s és a Tutti közös története 35 év távlatából
1990. május 19-én a győri Lenin út 23. alatt –…
Tovább olvasom >Filantróp megközelítéssel
Jelentős előrelépést ért el a munkaerőpiaci befogadás előmozdítása terén a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Otthon főz a magyar fiatal – nem trendi a gyorsétterem
A magyar fiatalok többsége ritkán vagy egyáltalán nem jár gyorsétterembe,…
Tovább olvasom >KSH: a turisztikai szálláshelyeken a vendégek száma (1,4 millió) 17, a vendégéjszakáké (3,4 millió) 16 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit áprilisban
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4…
Tovább olvasom >MBH gyorselemzés: Újabb hónapban remekelt a turisztikai ágazat
Március után, áprilisban ismét pörgött a turizmus: a vendégek száma…
Tovább olvasom >