Magazin: Komlózott cold brew kávé
Ha az állandó megújulás kényszerét vesszük alapul, azt is mondhatnánk, ez is csak egy kávézói érdekesség, főleg azután, hogy a barista vajat, tonikot vagy éppen citromszeleteket is tett már a kávénkba! Ám az elmúlt év során a divat szintjén túljutott és sok kávézó állandó kínálatának részévé vált a cold brew (hiteles magyar fordítás hiányában: hidegen készített) kávé ízesítése komlózással. Baristák, sörös és kávés „ízmesterek” kísérleteznek különféle komló- és kávéfajtákkal: többnyire citrushangsúlyos, kesernyés komlókkal és csokoládés ízjegyeket felvonultató kávékkal, kihasználva, hogy a cold brew jóval kevésbé savas, mint a forrón készített kávé. Hogy a végeredményről valakinek kávés ízjegyeket mutató stout sörök jutnak eszébe, aligha lehet véletlen, de a komlóval együtt hidegen áztatott kávé nem söripari fejlesztés, hanem a kávék világának újdonsága. És ha valaki kipróbálná a már nálunk is kapható cold brew-„főzőjében”, íme egy alaprecept: 2 liter vízhez (és a kávéőrleményhez) 3 gramm szárított komlólevelet kell tenni!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Séf élet, gyöngy élet… – A nap képe
A Proud to be a Chef Fb-oldalán találtuk a képeket…
Tovább olvasom >Hazaviszem az éttermet – éttermi merchandising
Mi jut eszébe, ha kedvenc étterme vagy kávézója nevét meglátja…
Tovább olvasom >Pillepalack üvegből
A Diageo szeptemberben a London Design Festivalon mutatta be a…
Tovább olvasom >