Magazin: Komlózott cold brew kávé
Ha az állandó megújulás kényszerét vesszük alapul, azt is mondhatnánk, ez is csak egy kávézói érdekesség, főleg azután, hogy a barista vajat, tonikot vagy éppen citromszeleteket is tett már a kávénkba! Ám az elmúlt év során a divat szintjén túljutott és sok kávézó állandó kínálatának részévé vált a cold brew (hiteles magyar fordítás hiányában: hidegen készített) kávé ízesítése komlózással. Baristák, sörös és kávés „ízmesterek” kísérleteznek különféle komló- és kávéfajtákkal: többnyire citrushangsúlyos, kesernyés komlókkal és csokoládés ízjegyeket felvonultató kávékkal, kihasználva, hogy a cold brew jóval kevésbé savas, mint a forrón készített kávé. Hogy a végeredményről valakinek kávés ízjegyeket mutató stout sörök jutnak eszébe, aligha lehet véletlen, de a komlóval együtt hidegen áztatott kávé nem söripari fejlesztés, hanem a kávék világának újdonsága. És ha valaki kipróbálná a már nálunk is kapható cold brew-„főzőjében”, íme egy alaprecept: 2 liter vízhez (és a kávéőrleményhez) 3 gramm szárított komlólevelet kell tenni!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Magyar Pékszövetség XIV. Szent István napi Kenyérverseny felhívása
A Magyar Pékszövetség 2025-ben is meghirdette az ország egyik legrangosabb…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a hazai vendégek többnyire 1-2 éjszakás foglalással utaztak belföldön az első negyedévben
Hosszú hétvége híján főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak…
Tovább olvasom >21. századi csúcshűtőtáska – A nap képe
A Rugged Road hűtőtáskái nagyon könnyűek, nagyon tartósak , strapabírók,…
Tovább olvasom >