Magazin: Komlózott cold brew kávé
Ha az állandó megújulás kényszerét vesszük alapul, azt is mondhatnánk, ez is csak egy kávézói érdekesség, főleg azután, hogy a barista vajat, tonikot vagy éppen citromszeleteket is tett már a kávénkba! Ám az elmúlt év során a divat szintjén túljutott és sok kávézó állandó kínálatának részévé vált a cold brew (hiteles magyar fordítás hiányában: hidegen készített) kávé ízesítése komlózással. Baristák, sörös és kávés „ízmesterek” kísérleteznek különféle komló- és kávéfajtákkal: többnyire citrushangsúlyos, kesernyés komlókkal és csokoládés ízjegyeket felvonultató kávékkal, kihasználva, hogy a cold brew jóval kevésbé savas, mint a forrón készített kávé. Hogy a végeredményről valakinek kávés ízjegyeket mutató stout sörök jutnak eszébe, aligha lehet véletlen, de a komlóval együtt hidegen áztatott kávé nem söripari fejlesztés, hanem a kávék világának újdonsága. És ha valaki kipróbálná a már nálunk is kapható cold brew-„főzőjében”, íme egy alaprecept: 2 liter vízhez (és a kávéőrleményhez) 3 gramm szárított komlólevelet kell tenni!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Északra költözik a nyár: ugrásszerűen nő a skandináv turizmus
A nyári hőség és a klímaváltozás hatására egyre több európai…
Tovább olvasom >Catering a köbön – A nap videója
Szakácsok és pincérek csapata készít és szolgál fel naponta háromszor…
Tovább olvasom >