Magazin: Tour de Grill II. – Grilltrendek 2017. június 26.
Íme, a stílusok és irányok, amelyek idén nyáron a grillezés területén felerősödnek – legalábbis az amerikai szakemberek előrejelzései szerint.
– A grillezésben is felértékelődnek a gasztronómiában mind fontosabbá váló értékek: talán még a fűszerezésnél és a grillezés technikájánál is fontosabbá válik a felhasznált termékek eredete, „tisztasága”, különlegessége. Már ennek a logikának mentén is a vadon élő állatok és vadon termő növények ugyancsak egyre népszerűbbek lesznek a parázs fölött.
– A grillezés betör a reggelizés világába is: grillezett pirítós, füstön készülő keménytojás – a tűzzel bárminek, még a gyümölcsnek vagy a friss salátának is plusz ízeket lehet adni.
– Ugyancsak világtrendként érvényesül ezen a területen is a közép-keleti konyhák boomja. Jól illik az étlepra például a grillezett padlizsán(saláta), a za’atar (izsóp) és az azzal fűszerezett pita, a pulyka-shawarma.
– A csúcséttermek beszállásával a vendéglátás kínálatában megjelennek a rafináltabb grillételek – nemcsak ízben, de tálalásban is újat kínálva a vendégnek.
– Hódít az „ősember stílus” – így nevezik az amerikaiak a módszert, amikor a grillezni kívánt ételt közvetlenül a lángba teszik, annak külsejét itt-ott el is szenesítve.
– Reneszánszát éli a rotisserie-grillezés, azaz, amit csak lehet, forgassunk nyárson a tűz felett! Ez a technika egyaránt jól használja ki a direkt és az indirekt sütés előnyeit.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >